Matovičova "búrka v šerbli"

Precitol som. Sklamal som. Ľudia rozhodnú. Podľa názvu by si niekto mohol myslieť, že ide o názov detektívnej trilógie s politickou zápletkou z pera škandinávskeho autora. V skutočnosti sa takto bizarne volala stredajšia tlačová konferencia Igora Matoviča.

27.02.2019 18:30
debata (44)

Už sme si zvykli, že šéf OĽaNO má veľmi ďaleko od štandardného politika (a že OĽaNO nie je štandardné hnutie). Napriek tomu dokáže Matovič stále prekvapiť…

Napríklad tým, keď na spomínanej tlačovke oznámil, že hodlá kandidovať vo voľbách do Európskeho parlamentu, no svojho mandátu sa vzdá a ešte to „zaklincuje“ vyhlásením, že ak nezíska 50-tisíc preferenčných hlasov, vzdá sa aj mandátu poslanca NR SR.

Matovič sa azda domnieva, že keď v parlamentných voľbách v roku 2016 získal 159 874 prefe­renčných hlasov, tak sa mu podarí zopakovať podobný výsledok aj v eurovoľbách a hnutie tak bude môcť pomýšľať na zisk viacerých mandátov.

Možno mu však pred tlačovkou niekto mohol pošepnúť, že v eurovoľbách sa také niečo podarilo iba politickému matadorovi Marošovi Šefčovičovi (66 966 prednos­tných hlasov) a pod spomínanou hranicou zostali aj také známe političky ako Monika Flašíková Beňová (46 860) či Anna Záborská (42 976).

Ak chcel Matovič oznámiť koniec svojej politickej kariéry, stačilo na to jediné slovo: Končím. Nemusel vymýšľať komplikovanú zápletku a na verejnosti odhaľovať poryvy svojej duše. Akoby nestačilo, že Slovensko má jednu z najnižších účastí v eurovoľbách, takýmto hazardom s voličmi iba znižuje význam týchto pre Európu kľúčových volieb.

Pravdu má azda len v tom, že ide o „búrku v šerbli“, ale prečo tým obťažuje ostatných?

© Autorské práva vyhradené

44 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Igor Matovič #voľby do Európskeho parlamentu