NÁZOR: Niekto musí zostať triezvy

V prípade SNS niet najmenších pochybností, že vietor fúka vždy z východu. Hoci sa dankovci bijú do pŕs, akí sú oni národovci, plnia iba funkciu trójskeho koňa Moskvy. A tým, že stále spochybňujú naše ukotvenie v západných štruktúrach, ohrozujú našu bezpečnosť.

08.03.2019 06:00
debata (149)

Ich lavírovanie a následné blokovanie prijatia pomoci, ktorú nám Spojené štáty ponúkajú na modernizáciu leteckých základní v Sliači a Malackách, prispelo k špekuláciám, že Američania chcú u nás údajne vybudovať vojenské základne.

Hoci to nie je pravda a ministerstvo zahraničných vecí takéto úvahy jednoznačne odmieta, džin je už z fľaše von. Minister Lajčák môže teraz aj 100-krát zopakovať, že je to lož, táto falošná správa si už bude žiť vlastným životom…

Slovensko, podobne ako ďalšie krajiny „východného krídla“ NATO, môže získať peniaze z programu Európska iniciatíva odstrašenia. Treba otvorene povedať, že zo sumy 105 miliónov dolárov (asi 92 mil. eur) má popri investíciách do infraštruktúry letísk ísť časť peňazí na vybudovanie skladov určených pre potreby americkej armády.

Toto je pravdepodobne dôvod, prečo sa tento projekt národniarom nepozdáva. Treba im však pripomenúť, že 29. marca uplynie 15 rokov od nášho vstupu do NATO.

Ak niekto nedokáže odlíšiť prítomnosť okupačných vojsk u nás pred r. 1989 (hoci sa ju sovietska propaganda snaží prezentovať ako „priateľskú pomoc) od skutočnej pomoci členovi „klubu“, ktorého sme dobrovoľne členom, tak je to vizitka jeho chabého úsudku. Prečo tým však obťažuje ostatných? Ako povedal na margo tejto pseudokauzy minister Lajčák: „Niekto musí v tejto krajine zostať triezvy napriek tomu, že sa blížia prezidentské voľby.“

© Autorské práva vyhradené

149 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #USA #NATO #modernizácia letísk