Papagena

Pa-pa-pa-pageno... Ktože by nepoznal toto humorné duo z Mozartovej Čarovnej flauty, v ktorom mužíček, vtáčnik vyzdobený píšťalkami, spieva s obdobne vystrojenou dievčinou. Papageno a Papagena.

19.03.2019 21:00
debata (12)

Na Slovensku máme s. r. o., ktorá sa volá Papageno. Medzi predmety jej činnosti patrí „poradenstvo, spracovanie projektov pre štrukturálne nástroje EÚ v rozsahu voľnej živnosti“. Radí teda podnikateľom, ako naložiť s eurofondmi. Jej spolumajiteľka včera zaspievala o tom, že táto firma je od konca septembra 2016 „prakticky spiaca“.

Pripomeňme, že Veronika Remišová, lebo o nej ide reč, sa stala poslankyňou za OĽaNO už po marcových voľbách roku 2016. Venuje sa najmä ostrej kritike údajnej manipulácie s európskymi fondmi v školstve. Udivuje svojimi podrobnými informáciami, hoci nie sú vždy potvrdené. Bodaj by ich nemala, keď jej manžel, inak spolumajiteľ spoločnosti Papageno, pôsobí v monitorovacom výbore Operačného programu Výskum a Inovácie.

Čudné členstvo, veď táto inštitúcia má sledovať, či sú aktivity, ktoré má aj on zapísané v živnosti, v súlade s bruselskými smernicami a so slovenskými zákonmi. Akoby kontroloval sám seba, pričom jeho manželka nad tým celým bdie ako podpredsedníčka školského výboru NR SR a najväčšia opozičná moralistka. Konflikt záujmov ako vyšitý.

Pavol Hammel sa kedysi inšpiroval Mozartovou operou a zložil pesničku Papageno z Novej Vsi, ktorý nemal meno, dom ani auto, a preto sa srdcervúco rozplakal. Náš Papageno a Papagena síce pochádzajú zo Žiliny, no Remišovci svoje mená majú, aj autá, ulicu, kde bývajú, už piaty rok i rekreačnú chatu v Pribyline pod Tatrami. Akurát, že ju vlani pani poslankyňa v majetkovom priznaní zatajila. Vtedy zaspievala, že chata ešte nie je skolaudovaná. S akým nápevom teraz predstúpi pred verejnosť?

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Veronika Remišová #Čarovná flauta #Papagena #Papageno s. r. o.