Kiskovi uteká vlak

„Tieto voľby sme vyhrali,“ hovorí Andrej Kiska dramatickým hlasom v krátkom videu a vzápätí dodá: „teraz musíme vyhrať parlamentné voľby. Preto založím politickú stranu.“ Zdá sa, že Štefan Harabin nie je jediný, kto tu trpí utkvelými predstavami...

03.04.2019 22:00
debata (64)

Odkaz pre oboch: tieto voľby vyhrala Zuzana Čaputová. Jej víťazstvo raketovo naštartovalo preferencie Progresívneho Slovenska, ktoré dovtedy rástli len pozvoľna. Andrej Kiska cíti, že mu uteká vlak, a preto sa rozhodol rýchlo konať. Hoci má plné ústa slušnosti, priživiť sa na úspechu novozvolenej prezidentky mu zjavne nerobí problém.

Pred dvomi rokmi nás síce presviedčal, že žiadnu stranu nezakladá, ale kto by si už pamätal, čo povedal v apríli 2017, všakáno… Po vražde Jána Kuciaka zmenil názor. Potom síce verejnosť držal v napätí, lebo v avizovanom termíne – po komunálnych voľbách 2018 – z Grasalkovičovho paláca neprišla žiadna správa, a teraz, v hodine dvanástej, (lebo predčasné voľby môžu byť čochvíľa), sa rozhodol konať.

V tom zhone však pravdepodobne zabudol, že byť nadstraníckym prezidentom a zakladať vlastnú partaj sa akosi vylučuje. Ak chcel Kiska naozaj založiť stranu, tak mal mlčať a svoje plány verejnosti predostrieť až v polovici júna, keď sa mu skončí mandát. Všetko, čo v najbližších týždňoch urobí a povie, tak bude posudzované optikou, že to hovorí líder novovznikajúcej strany, a jeho deklarovaná nezávislosť bude všetkým akurát tak na smiech.

A hoci sa Kiska tvári, že ide zmeniť krajinu k lepšiemu, v skutočnosti tým, že do stredopravého rybníka príde ďalšia malá rybka, usadené bahno veľmi nerozvíri, no zoberie miesto ostatným.

© Autorské práva vyhradené

64 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #nová strana