Kiska je slabý politik

Prezident Andrej Kiska sa vôbec nehodí do politiky. V nedeľnej televíznej debate na Markíze už nemal pred sebou papier, na ktorom mal posledných päť rokov napísané, čo má povedať. A bolo to poriadne vidno.

07.04.2019 20:00
debata (294)

Po otázkach na jeho kauzy – podvod s DPH a podvod s pozemkami pod Tatrami – si Kiska vždy povzdychol a so stiahnutým hrdlom začal hovoriť otrepané frázy. Akoby chcel povedať pravdu, ale nemôže. Vyznelo to veľmi nepresvedčivo. Kisku za všetky tie roky prezidentovania nenaučili politickej rétorike. Ale to by bolo najmenej. Podvody s daňami a pozemkami Kiska nevysvetlil, a tak nemá morálne právo ísť do politiky.

To, že Kiska klamal, že predsa novinári napísali, ako to bolo s jeho daňami, a sú na jeho strane, bolo až trápne na prezidenta SR. Kiskova firma podľa dôkazov krátila DPH opakovane a v značnom rozsahu, a preto polícia obvinila Kiskovho konateľa a je možné, že obviní aj Kisku, lebo išlo o peniaze na jeho kampaň. Ak má byť pre Kisku záchranou vstup do politiky a imunita, tak na toto sa nechytajú ani v banánových republikách. Podobne pri pozemkoch pod Tatrami išlo o zjavný podvod a Kiska bol aktérom kauzy a s ďalšími aktérmi si tyká.

Toto sú podstatné veci a Kiska ich nevie vysvetliť, čo ho diskvalifikuje. Nehovoriac o nekalých spôsoboch jeho bývalých nebankoviek. Kiska si mal v minulosti vybrať, či chce robiť biznis za hranou zákona, alebo ísť niekedy do politiky, na ktorú sa vôbec nehodí. Vyhrávať voľby už otrepaným „lebo Fico“ nebude fungovať večne. Čo potom? Prázdnota.

© Autorské práva vyhradené

294 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #nebankovky #prezident SR