Iskrenie obyčajných

Medzi dvoma najvyššími Obyčajnými ľuďmi to iskrí. Už dlhodobo. Nie však srdečnosťou či vrúcnymi vzťahmi. Pred vyše mesiacom viacerí vizionári predvídali skoré zbohom hnutiu od Veroniky Remišovej po tom, čo Igor Matovič presadil vo vedení osemčlennej straničky absurdný postup v eurovoľbách.

15.04.2019 22:00
debata (5)

Bude v nich kandidovať, no v prípade úspechu mandát v Bruseli neprevezme. Ak však nezíska aspoň 50-tisíc krúžkov, tak vraj nadobro zavesí politický klobúk na klinec. Predsedníčka poslaneckého klubu to označila za hazardovanie s dôverou voličov a nevylúčila, že zváži svoju politickú budúcnosť.

Za uplynulých šesť týždňov mali poslanci OĽaNO množstvo brífingov, ale ani na jednom nebolo vidno naraz Matoviča s Remišovou. No z iskrenia zase vzplanul požiar. Tentoraz majú protichodný názor na to, čo ďalej s generálnym prokurátorom Jaromírom Čižnárom. Kým líder hnutia by ho najradšej ihneď odstrelil, šéfka klubu je zmierlivejšia. Až po parlamentných voľbách…

Ale práve tým, že zdôrazňuje, že v súčasnosti neuvažuje o odchode z OĽaNO, spustila novú lavínu pochybností o jednote tohto hnutia. Opäť prišli na pretras aj ďalší poslanci z konzervatívneho krídla, ktorí dostali ponuku na vstup do novo sa tvoriacej Kresťanskej únie na čele s europoslancom, zvoleným kedysi za OĽaNO, Branislavom Škripekom.

S neriadenou strelou zvanou Matovič majú svojské skúsenosti nielen predstavitelia vládnej koalície, ale aj jeho opoziční partneri a spolustraníci. Ukazuje sa však, že nielen dvaja kohúti, ale niekedy ani kohút a kura sa neznesú spolu na jednom smetisku. Kto asi tak ostane kikiríkať na kôpke OĽaNO, ak nie jej stvoriteľ?

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Igor Matovič #Branislav Škripek #Veronika Remišová