Horúce leto občana Kisku

Už rok Andrej Kiska naťahuje celé opozičné spektrum. Všetkých presviedča, že sa kariéry nehodlá vzdať. Prekvapujúco však chce "prešaltovať" z pohodlnej reprezentatívnej funkcie, na ktorú vyčlenil priemerne tri dni do týždňa, na výkonnú. Najlepšie do kresla premiéra nášho, ako sám tvrdí, mafiánskeho štátu.

29.05.2019 22:00
debata (11)

Konečné rozhodnutie odkladá z mesiaca na mesiac. Pripomína tým dievku zrelú na vydaj, ktorá by rada v kruhu dychtiacich nápadníkov zvyšovala svoju cenu. Čaká, aký post mu ten-ktorý politický subjekt ponúkne po parlamentných voľbách.

A s akým venom prichádza, aby mohol tak rozmarne vyberať? Na základe prieskumov sa Kiska ešte stále teší z relatívne vysokej dôvery medzi občanmi, napriek tomu, že sa stal témou viacerých závažných káuz.

Podkladajú sa mu činitelia Spolu a PS, ostatní by ho radi videli v koalícii proti Smeru. O resuscitácii volebnej strany SDK hovorí líder OĽaNO po tom, čo jeho hnutie získalo necelých 52-tisíc hlasov v eurovoľbách. Zato úspešný výsledok PS/Spolu dosluhujúceho prezidenta zaskočil a tak sa zanietene pustil do oslovovania starostov a primátorov, z ktorých je 42 percent stranícky nezaradených.

Z prezidentskej kancelárie išli za štátne peniaze do troch tisícok miest a obcí listy, Kiska navštevuje kraje, kde predstaviteľov samospráv ubezpečuje, že sa nevidia naposledy. Na sneme ZMOS vystúpil s populistickou myšlienkou, že každý okres by mal mať v Národnej rade jedného poslanca. Tak ako 12-tisícový okres Medzilaborce aj 110-tisícový obvod Bratislava 5.

Ale počíta sa len to, čo je doma, nie iba prieskumy. Preto po 15. júni čaká Kisku horúce leto. Koľko týždňov z neho pri svojej známej pracovitosti strávi na dovolenkách, sotva niekto tuší.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Andrej Kiska #eurovoľby #dosluhujúci prezident #snem ZMOS