Kiskova strana Plus dva

Našu republiku začínajú zaplavovať bilbordy vatikánskej žlto-bielej farebnej kombinácie s nápisom „Vráťme Slovensko všetkým ľuďom!“. Nuž, asi nám ho ktosi ukradol. Heslo dopĺňa záhadná +1.

06.06.2019 22:00
debata (38)

Nie, určite nejde o reklamu skráteného názvu istého bulvárneho denníka. Hlási sa k nemu odchádzajúca hlava štátu. Plus jeden vraj nie je pomenovaním dlho avizovanej strany, ale výzva: Človeče, pridaj sa ku mne!

Štatistika býva neúprosná. Nový politický subjekt početnosťou už nebezpečne doháňa Matovičovo štvorčlenné hnutie OĽaNO. K samotnému Andrejovi Kiskovi sa totiž pridal jeden starosta zo Spiša a mládežnícky aktivista, ktorý, ako inak, keď sa podieľal na rozbiehaní demonštrácií za slušné Slovensko, absolútne vôbec nemyslel na svoju politickú kariéru. Asi tak ako kedysi Ján Budaj či Milan Kňažko.

Pravicová opozícia, kde je už i bez Kiskovej strany dosť tesno, frfle. Pán prezident mohol aspoň zo slušnosti počkať do 15. júna na inauguráciu svojej nástupkyne. Ale bývalý podnikateľ dobre vie, že všetko sa počíta, aj možnosť, keď sa na jeho vyslovene straníckych facebookoch dajú využiť noblesné priestory Grasalkovičovho paláca, posledné prijatia a návštevy regiónov, kde sa krúti okolo zatiaľ „politicky nezávislých“ činovníkov samospráv.

Prečo však v rámci vlastnej propagácie opäť neodletel za štátne peniaze na slávnostnú pripomienku spojeneckej operácie Overlord? Možno by ho to inšpirovalo, ako sa vylodiť kdesi na dunajskom nábreží do nového politického života Slovenska.

Nuž, vedľa Donalda Trumpa a Emmanuela Macrona by bol sotva v centre pozornosti. A kto by raz jeho stranu v Portsmouthe či v Normandii volil? Zato s končiacou premiérkou Theresou Mayovou by iste našiel spoločnú tému na rozhovor.

© Autorské práva vyhradené

38 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Andrej Kiska #Theresa Mayová #Plus jeden #Overlord