Bezúhonný extrémista

To, že pravicoví extrémisti majú „slabosť“ pre uniformy a s obľubou sa zamestnávajú v bezpečnostných zložkách, je notoricky známe.

12.06.2019 22:00
debata (5)

Nie vždy je možné pri prijímacích pohovoroch zistiť, či niekto je, alebo nie je sympatizantom krajnej pravice (hákový kríž vytetovaný na hrudi nevidieť a ani psychologický test nemusí hneď odhaliť povahu osobnosti).

O to nepochopiteľnejšie je, keď sa do výberového konania prihlási „známa firma“, ktorá sa svojou doterajšou činnosťou v podstate diskvalifikovala sama, a výberová komisia sa tvári, že ju považuje za normálneho kandidáta, lebo nechce nikoho diskriminovať.

Marián Mišún „známa firma“ je. Po tom, čo v r. 2012 podpálil vlajku EÚ a bol obvinený z prečinu výtržníctva, ho mesto Trnava, kde pracoval ako mestský policajt, prepustilo. Okresný predseda ĽS NS v Púchove sa nikdy netajil svojimi extrémistickými názormi – obdivom k národnému socializmu a nenávisťou voči Rómom. Autor „Stratégie riešenia cigánskeho problému“ predstavuje sám problém. Preto by takýto človek v žiadnom prípade nemal dohliadať na verejný poriadok v meste Púchov. To, že je formálne bezúhonný – lebo má čistý register trestov – ešte neznamená, že nemá za ušami.

Má len to šťastie, že na mestských policajtov sa nevzťahujú také prísne zákony, ktoré upravujú ich správanie a vystupovanie na verejnosti, ako na štátnych policajtov.

V Púchove by si úradníci mali zložiť formalistické klapky z očí, pretože muži zákona musia stáť za každých okolností na strane slobody a demokracie, nie sa ju snažiť podrývať. A to kotlebovci neustále robia.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #extrémisti #mestská polícia #ĽS NS #Marián Mišún