Fanúšikovia? Nie, zberba!

Na štadiónoch sme už zažili všelijaké výtržníctva, ale to, čo sa udialo v centre hlavného mesta, nemá v histórii obdobu. Na jednej z dvoch ulíc, kde v letnom období večer najviac pulzuje turistický ruch.

11.07.2019 22:00
debata (4)

Možno si zahraniční návštevníci i domáci v prvej chvíli mysleli, že sa nakrúca dajaký akčný film, kým nezačala tiecť naozajstná krv a neboli prví zranení. Ešteže Slováci boli mimo obliga.

Tí z vyše stovky zaistených nemohli byť skutoční futbaloví fanúšikovia. Veď to nemalo nič spoločné so športovým zanietením a zdravým súťaživým duchom. Hordy z Bulharska, Poľska a Holandska prišli k nám s konkrétnym cieľom: ublížiť, udrieť a skopať niekoho, ničiť nielen reštauračné zariadenia, no aj dobré meno Bratislavy a celej krajiny, ktorá nedávno pohostinne prijala milovníkov hokeja z celého sveta.

Tvrdenia typu, že veď sa v každom človeku skrýva agresivita a je iba otázkou času, kedy sa navonok vybúri, sú absurdné. Ľudia nie sú svorky divých zverí a keď sa predsa len nájdu aj takí jedinci a zgrupujú sa, tak ich treba ocajchovať. Dúfajme, že ich pri vypočúvaní odfotografovali zľava-sprava a že sa to využije aj v medzinárodnej databáze.

Megabitka sa síce strhla naraz, no určite nie znenazdania. Preto si musí spytovať svedomie aj polícia, či urobila všetko a najmä včas, aby sa tomu predišlo. Ako keď sa v Hitchockovom horore zlietavali vtáci, v Bratislave sa zliezali násilníci zo známych „firiem“, a to neveštilo nič dobré. Na štadióne Slovana bolo pripravené vodné delo, no tam sa nič nedialo.

Zahraniční „ultras“ však boli v uliciach. Bez príslušného sprievodu. Nie na ochranu podgurážených chuligánov, ale nič netušiacich ľudí. To už v budúcnosti nesmieme dovoliť.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #bitka #Ultras #agresivita #futbaloví fanúšikovia