Potratový populizmus

Zdravotníctvo, školstvo, diaľnice, železnice, nedostatok nájomných bytov atď. Tém, ktoré ľudí trápia, je viac než dosť. Vzhľadom na blížiace sa voľby by človek očakával, že strany sa budú predbiehať v tom, ktorá ponúkne lepší recept na akútne problémy.

29.07.2019 13:00
debata (3)

Naši politici však nikdy nesklamú… Vždy prídu s agendou, ktorá síce nič nerieši, zato im pomôže získať hlasy. Tak ako pred štyrmi rokmi ľudí strašili, že najväčším problémom Slovenska sú migranti (aj keď u nás prakticky žiadni nežijú), teraz sa zamerali na interrupcie.

A to i napriek tomu, že ich počet od začiatku 90. rokov prudko klesal a podľa štatistiky Národného centra zdravotníckych informácií minulý rok bolo u nás vykonaných len 6 024 umelých prerušení tehotenstva (UPT) u žien s trvalým bydliskom v SR. Navyše minuloročný prieskum agentúry Focus ukázal, že takmer 60 % občanov Slovenska je proti sprísneniu interrupčnej legislatívy.

A hoci je všeobecne známe, že zákaz interrupcií ich počet neznižuje, len podporuje potratovú turistiku (zaujímavý je údaj, že UPT u nás vykonali až 1 326 ženám bez trvalého bydliska v SR), napriek tomu sa potrebujú zaliečať chromíkovcom a im podobným.

V prípade SNS každý mávne rukou, lebo od nich nič nerozumné nečaká, ale prečo „sociálnodemo­kratický“ Smer, ktorého predseda ešte pred rokom vyhlasoval, že na zmenu zákona nie je spoločenská objednávka, potrebuje hrať s touto kartou, zostáva záhadou.

Mimochodom, v roku 1992, keď KDH vytiahlo túto tému, Mečiar si na nej zgustol a jedinou vetou si na predvolebných mítingoch získal publikum: Čo už vie taký Mikloško o interrupciách…

oci súťaž o najväčšieho ochrancu ľudského života od samého počatia sa začala, víťazstvo môže byť trpké.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Smer #populizmus #interrupcia #umelé prerušenie tehotenstva