Dráma za oponou

Nič dramatické, štandardné stretnutie, plánovaný pracovný obed, o napätí medzi Pellegrinim a Ficom nič neviem... Keď takto politici Smeru charakterizujú rokovanie svojich dvoch najvyšších predstaviteľov, medzi ktorými to škrípe, tak im sotvakto uverí.

12.08.2019 22:00
debata (3)

Veď za posledné mesiace si verejnosť vypočula viacero vzájomne si protirečiacich výrokov, ktoré sa týkali závažných tém. Kým zo slov bývalého premiéra cítiť určitú, hádam i pochopiteľnú zatrpknutosť, u jeho nasledovníka skôr zmierlivosť, ale aj obavy, aké míny ho ešte čakajú na ceste k parlamentným voľbám.

Ťažko reagovať na špekulácie, či Peter Pellegrini „prešaltuje“ do ešte neexistujúcej strany Tomáša Druckera, ktorý zlyhal v jeho vláde a Pellegrini musel na miesto neho odvolať policajného prezidenta. Ak by však Tiborovi Gašparovi mal Robert Fico naozaj ponúknuť miesto na kandidátke Smeru, tak s tým by Pellegrini sotva súhlasil. Ak by chceli zostrovať vzájomné vzťahy, mali by si spomenúť na labutiu pieseň SDĽ. Vo voľbách roku 1998 získala 14,66 percenta hlasov a po svojom rozdelení o štyri roky – 1,36, resp. 1,8 percenta hlasov, čo umožnilo nástup čisto pravicovej vlády.

Tradičných, ale aj mladších voličov Smeru preto viac zaujímajú iné skutočnosti ako dojmy z toho, kto kedy sa ako tváril, či akou silou buchol pred novinármi dverami na aute. Napríklad to, do akej miery sa strana odchyľuje od sociálnodemokra­tických zásad, ku ktorým sa hlási, či nechce zase marketingovo získať nerozhodnutých voličov z konzervatívneho súdka. V prezidentských voľbách totiž svojho kandidáta vykresľovala div nie ako bigotného katolíka a teraz hodlá sprísniť interrupčný zákon, čo býva agendou tých temnejších politických síl.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #Tibor Gašpar #Peter Pellegrini