Truban, vtipkár na drogách, a vypočítavý politik Kiska

Uf, to sú ale pre Michala Trubana horúce týždne! Najprv sa objavil kúsok z nahrávky, na ktorej sa priznával, že užíval marihuanu. Po publikovaní ďalšieho dielu tohto seriálu pripustil, že má skúsenosť i s LSD. Vzápätí sa objavil starší portál, kde písal o piatich (balíčkoch?) „bieleho“, s ktorými mal mať v ten deň ešte do činenia, čo mnohí pochopili ako dílerstvo kokaínu.

15.08.2019 19:20
debata (44)

Predseda Progresívneho Slovenska, ktorý sa v júni štylizoval do úlohy budúceho premiéra, najprv zatĺkal, potom hovoril iba o „jednom jointe“ a iné zvaľoval na svoj zmysel pre humor v junáckom veku… Tak sa zamotal, že jeho potenciálni voliči mu nevyčítajú ani tak to, že kedysi drogoval, ale že sa teraz krúti ako guľôčka v rulete.

No nielen líder PS zo dňa na deň mení svoje stanoviská na základe toho, čo sa práve dozvedela verejnosť. Viacerí politici sa vezú s ním. Napríklad Andrej Kiska, ktorý by sa tiež najradšej videl na poste premiéra. K možnému koaličnému partnerovi bol spočiatku zhovievavý, potom bol oveľa kritickejší, vzápätí povedal, že mu dôveruje.

Po včerajšom rokovaní s „vtipkárom“ Trubanom sa zase zahral na prísneho tatka, keď vyhlásil, že s drogami sa nesmie žartovať a s jeho postojom vraj zásadne nesúhlasí. A jedným dychom dodal, že je presvedčený, že po voľbách s Trubanom a ďalšími z opozície vytvoria „jasnú, silnú a spoľahlivú vládu“.

Drogám by sa mal podľa exprezidenta „každý súdny človek vyhnúť“, no s „nesúdnym“, teda s nerozvážnym, môže sedieť v koalícii, ktorá by mala riadiť tento štát. Označuje sa to ako politická vypočítavosť. Ak iba na nej stojí akákoľvek vláda, nebýva to práve veľmi zábavné. To vieme z minulosti aj zo súčasnosti.

© Autorské práva vyhradené

44 debata chyba
Viac na túto tému: #droga #Andrej Kiska #Michal Truban #Progresívne Slovensko #súdny človek