Mazurekov súd: Hra sa neskončila

Kotlebovci už dlhší čas hrajú zvláštnu hru – sú to síce kovaní fašisti, no keďže vedia, že nemôžu prekročiť ústavný rámec, dávajú si na verejnosti veľký pozor na jazyk.

03.09.2019 19:00
debata

No tak ako v starej bájke škorpión napokon bodne žabu, ktorá ho vezie na chrbte cez rieku, hoci si je vedomý, že sám zahynie, „pretože inak nemôže, je škorpión“, ani kotlebovci nedokážu úplne potlačiť vlastné ego a občas svoje názory prezentujú aspoň v náznakoch, hoci vedia, že im to môže ublížiť (napr. šeky s nacistickými odkazmi, a pod.).

To poslanec ĽS NS Milan Mazurek je z iného cesta. Či už to možno pripísať jeho odvahe (alebo nerozumu), v rádiu Frontinus povedal, čo mal na srdci. Najvyšší súd teraz potvrdil, že svojím výrokom „Cigáni vyciciavajú náš sociálny systém“, sa tento člen výboru pre ľudské práva a národnostné menšiny (!) dopustil prečinu hanobenia národa a rasy.

Tak to tu ešte nebolo. Fašista má oficiálne od súdu potvrdené, že je fašista. A keďže poslanec Milan Mazurek neľutuje nič, ani stratu poslaneckého mandátu, tým vlastne sám potvrdzuje, že je fašista. Demokratov to síce môže tešiť, jedna lastovička však leto nerobí.

Samozrejme, že kotlebovci teraz vylúčenie Mazureka patrične zneužijú – budú všade vykrikovať, že sa ich pokúšajú umlčať a pár ľudí im sadne na lep. A tak o pár mesiacov ich v parlamente nebude 14, ale možno ešte viac (vrátane „ukecaného Miňa“).

Teraz je na rade generálny prokurátor. Buď podá taký návrh na rozpustenie Ľudovej strany Naše Slovensko, že ho Najvyšší súd prijme, alebo hnedý mor bude ďalej rásť. Hra sa neskončila. Ani zďaleka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #generálny prokurátor #ĽS NS #Milan Mazurek #rozpustenie ĽS NS #hanobenie národa a rasy