Opozičné účty bez hostinského

Vďaka víkendovým televíznym debatám s politikmi sme sa dozvedeli, že aj sotva mesiac existujúca strana bývalého ministra zdravotníctva a vnútra Tomáša Druckera Dobrá voľba je parlamentnou. Veď sa k nej hlási Martin Fedor a Katarína Cséfalvayová.

20.10.2019 20:00
debata (7)

Takýchto subjektov by sa v Národnej rade našlo viac než dosť: PS/Spolu, Za ľudí, KDH, DS, aj nezaradený poslanec Zsolt Simon sa už zaradil, založil Maďarské fórum, ako inak, iste tiež parlamentné.

Väčšinu z nich osvietil duch svätý až niekoľko mesiacov pred voľbami, keď opakované prieskumy verejnej mienky mnohých varujú, že nie je celkom isté, či sa pred zástupcami ich materskej strany opäť otvoria brány skleneného paláca na Vodnom vrchu, alebo či ich partajní šéfovia vôbec dajú na kandidátku.

Ide o všelijaké typy charakterov. O mnohých ľudia nič nepočuli, ani nemohli, lebo v parlamente veľa vody nenamútili. Iní zase mútili jedna radosť – vo svojich stranách, až sa znepáčili ich lídrom. Samozrejme, dnes majú pre demonštratívny odchod do iného politického tábora svojské vysvetlenie, niekedy vraj na základe osobného sklamania, no zväčša používajú na zdôvodňovanie svojho prestupu šľachetné idey.

Takéto presúvanie VIP identít hore-dole či vľavo-vpravo nie je v našich zemepisných šírkach v predvolebnom období niečím novým. Dalo by sa to nazvať národným športom, pravda, len tých vyvolených. Nóvum spočíva hádam iba v tom, že okrem delenia si kresiel v budúcej vláde sa v priamom televíznom prenose dohadujú, kto má ísť za okrúhly stôl s terajším premiérom a kto určite nie, aby mu nadiktoval ako sa treba popasovať s mafiánmi v súdnictve a na prokuratúre.

Pritom ide o pokus účtovať bez hostinského. Predseda vlády si totiž dnes k sebe akosi nikoho z nich nepozval.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Zsolt Simon #Peter Pellegrini #Tomáš Drucker #Národná rada SR #Dobrá voľba #prestupy poslancov #účet bez hostinského