Glváčov odklad

Zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať. Táto rada psychiatra Miroslava Plzáka sa vari hodila na zakrývanie manželskej nevery, ale v prípade káuz Threema, Sasanka či Gorila za veľa nestojí.

29.10.2019 20:00
debata (4)

Naopak, ich vedľajší aktéri sa čoraz viac zaplietajú do pavučín, do ktorých pomerne ochotne či z naivity sami vliezli. Moderná technika a o to viac šikovná manipulácia s ňou dokážu divy. Na to prichádzajú všetci zainteresovaní, z vládnej koalície i z opozície.

Čím viac sa Richard Sulík, Igor Matovič, Boris Kollár a najnovšie Martin Glváč dištancovali od komunikácie s Marianom K. alebo ju marginalizovali, o to viac masla majú na hlavách. Niektorým akoby sa to prepieklo, no nemalo by. Tiež majú niesť svoj diel zodpovednosti.

Dnes však iba jediný z nich zastáva významnú ústavnú funkciu. Preto po vyhováračkách by si už nielen koaliční partneri, ale i viacerí predstavitelia Smeru uľahčene vydýchli, keby Glváč sám odstúpil z postu podpredsedu Národnej rady a neobjavil sa ani na kandidátke strany v blížiacich sa voľbách.

Aj keby bola pravda, ako tvrdí, že pasáže jeho rozhovorov s obžalovaným v prípade dvojnásobnej vraždy sú „prekrútené, vytrhnuté a mnohé tam chýbajú“, na toxikáciu prostredia to postačuje. Zváženie postoja sa od Glváča čakalo po tom, ako väčšina poslancov neschválila program mimoriadnej schôdze parlamentu zvolanej na jeho odvolanie.

Ale po tom, ako sa Matovič verejne vychvaľoval svojím ďalším skalpom, definitívne rozhodnutie sa odkladá. Ani nie tak na škodu samotného Glváča, lebo jeho hviezda už zapadla, ako skôr strany, ktorá ho na politické nebo vyniesla.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #Richard Sulík #Martin Glváč #Marian Kočner #Igor Matovič #kauza Threema