Henrieta Hajtová, večná kádrová rezerva

Pred tridsiatimi rokmi sa to označovalo "kádrové rezervy". Išlo o osoby, ktoré mali na sebe pracovať, rozvíjať svoj intelekt a najmä politickú prispôsobilosť, aby boli schopné v ktorúkoľvek dennú či nočnú hodinu nahradiť iný nomenklatúrny káder.

07.11.2019 20:00
debata (5)

Teraz sa tento proces volá manažment ľudských zdrojov. Špecializujú sa naň viaceré firmy. Ktovie akou prešla bývalá redaktorka TV Markíza Henrieta Hajtová, ktorá na sociálnych sieťach samu seba charakterizuje ako milovníčku mágie a poledancerku, teda tanečnicu pri tyči. V každom prípade sa dopracovala až na tlačové oddelenie prezidentskej kancelárie Andreja Kisku.

Vyvrcholenia jej profesionálneho rastu sme sa dočkali v septembri tohto roku, keď na svojom instagramovom profile k fotografii s logom Národného pochodu za život pripísala: „Inkvizítori. Pokrytci. Pedofili. Úchyláci.“

S tým, že organizátori týchto podujatí neraz zneužívajú veriacich na nekorektné politické ciele, nemusíme všetci súhlasiť, no označovať ich radových účastníkov urážlivými výrazmi? Súčasnej prezidentke Zuzane Čaputovej neostávalo nič iné, len aby sa tohto nepodareného dedičstva po svojom predchodcovi zbavila. Skôr ako disiplinárna komisia vyriekla ortieľ, Hajtová sa sama porúčala.

V minulosti zdokonalené kádrové rezervy nemohli zmiznúť ako gáfor. Platí to zrejme aj v dnešnej opozičnej personalistike. S novinárkou uzavrela "kontrakt na správu niektorých online aktivít“ Beblavého strana Spolu tvoriaca koalíciu s Progresívnym Slovenskom. Niet nad bohaté skúsenosti všestrannej milovníčky mágie.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Beblavý #Národný pochod za život #Andrej Kiska #Zuzana Čaputová #Henrieta Hajtová #kádrové rezervy #manažment ľudských zdrojov #tanec pri tyči