Zľavy z formulky opozičnej dohody o neútočení

Po určitých prieťahoch sa dohoda o neútočení v predvolebnej kampani medzi vybranými stranami rozšírila na neparlamentnú Za ľudí. Zatiaľ to viac vyzerá na militantný pakt o spoločnom útočení proti Smeru.

11.11.2019 20:00
debata (2)

PS/Spolu hovorí o porážke zla, Andrej Kiska o ukradnutom Slovensku, Alojz Hlina zase o zárodku jadra zmeny. A pretože Richard Sulík používa pre členov Smeru ako synonymum výraz mafiáni, zrejme aj SaS sa k ostatným skôr či neskôr pripojí.

Pri pondelňajšom podpise Michal Truban priznal, že v spoločnosti cítiť skepsu a beznádej z toho, že opozícia nevie komunikovať a vyzerá to, že sa háda. Nuž, nielenže to tak vyzerá, no naozaj sa škriepi už dlho a ešte sa aj bude. Ide im však o to, aby to nebolo pred televíznymi kamerami.

Sulík si v komentári k včerajšiemu aktu neodpustil poznámku, že za začlenením „formulky“ o vylúčení povolebnej spolupráce so Smerom, nie je ani tak Kiska, ako sa to snažil exprezident tvrdiť, ale ide o „našu pripomienku“, teda z dielne SaS.

Nevedno, prečo sa v pôvodnom texte s touto klauzulou nepočítalo, ani prečo sa teraz okrem Smeru a SNS spomínajú extrémisti bez toho, aby sa taxatívne uviedli kotlebovci. Hádam preto, aby si každá zo zmluvných strán mohla do tejto kolónky dosadiť, koho chce. Kiska napríklad hnutie Sme rodina, lebo je očividne alergický na Borisa Kollára. Iní majú zase vážne výhrady k Štefanovi Harabinovi, Igorovi Matovičovi alebo k Tomášovi Druckerovi označovanému za Ficovho kolaboranta.

Keď sa budú po februárových voľbách počítať poslanecké mandáty potrebné na vytvorenie mnohočlennej vládnej koalície, z vysoko nasadených kritérií sa iste bude dať zľaviť. Tak ako to pred štyrmi rokmi urobili Béla Bugár a Radoslav Procházka.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #Richard Sulík #Andrej Kiska #Michal Truban #Za ľudí #dohoda o neútočení