Matovič senzačné odhalenie varí z vody

Už to bude ako v trezorovom filme Ucho, kde si Jiřina Bohdalová s Radoslavom Brzobohatým vo vlastnom byte šepkali, aby ich „ktosi“ nepočul a nenakrútil ich rozhovor.

02.12.2019 20:00
debata (29)

Igor Matovič, ktorý sa považuje za najväčšieho experta v manipulácii s čudne získanými nahrávkami, si v pondelok zastrieľal na terč, ktorý bol dosiaľ viac-menej čistý. Na premiéra.

Lídrom OĽaNO patrične zdramatizovaný pokus o korupciu sa mal odohrať pred 170 svedkami na kongrese policajných odborov. Tam Peter Pellegrini oznámil, že im, ale aj hasičom a záchranárom horskej služby vláda počnúc prvým decembrom zvýši príplatky.

Celé Matovičom pripravované „senzačné odhalenie“, ktoré mu, mimochodom, minulý týždeň vyfúkli sociálne siete, bolo postavené na vode.

Pochopiteľne, malo ísť o pomstu za to, že predseda vlády nepremyslene zvolal niektorých členov Bezpečnostnej rady štátu v súvislosti s podozrením, že niekdajší analytik na ministerstve obrany, teraz jeden z volebných kandidátov OĽaNO, Jaroslav Naď údajne ohrozil utajovanú skutočnosť.

Ukázalo sa, podobne ako pred dvoma rokmi s dlažobnými kockami zabudnutými v parčíku pri Úrade vlády, že aj toto obvinenie sa varilo z vody a že za ním tiež treba hľadať pomstychtivosť. Vyzerá to totiž tak, že šéf Vojenského spravodajstva Ján Balciar podal trestné oznámenie na Naďa, lebo ten sa opovážil spochybniť rozsah jeho majetku vzhľadom na výšku oficiálnych príjmov.

A tak sa namiesto slušného predvolebného zápasu zase dva dni hovorilo o nepodstatných veciach. Koľkých obdobných nahrávok sa do konca februára ešte dočkáme?

Na Kachyňovej psychologickej dráme sme sa mohli trocha báť, aj sa trocha pobaviť a filmovým hrdinom držať palce. Ale po takýchto politických jednoaktovkách ostáva v človeku len hlúpy pocit.

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Jaroslav Naď #Igor Matovič #Peter Pellegrini #ján balciar #korupcia policajtov #film Ucho