Parlamentné skóre: Jedna k jednej

Jedna k jednej. Tak znie doterajšie skóre medzi Smerom a opozičnými stranami, pokiaľ ide o to, koľkokrát si v poslednom čase prekazili zvolanie mimoriadnych schôdzí Národnej rady.

04.12.2019 20:00
debata (3)

Ktovie, kam sa ešte pohnú tieto čísla do 29. februára. Pretože za tým nie je nič iné ako predvolebný boj.

Drvivá väčšina zo 64 návrhov zákonov, ktoré mali tvoriť program opozíciou navrhnutého rokovania, bola niekoľkokrát recyklovaná, teda už ich poslanci veľkou väčšinou neschválili a niet dôvod, aby na ne zmenili názor.

Aj keby boli teoreticky prijaté v prvom čítaní, na druhé a tretie by sa už nedostali, lebo pred voľbami sa nepočíta s ďalším zasadaním parlamentu. Schôdza má teda slúžiť iba na zviditeľnenie tých, čo sa teraz vyhrážajú Ústavným súdom a odvolaním premiéra Petra Pellegriniho, ktorý je v tomto prípade naozaj mimo obliga.

Ako blesk z jasného neba mala zapôsobiť požiadavka, aby sa 31,7 tony zlata urýchlene presunulo z londýnskej banky na Slovensko. Prečo? Lebo brexit. Keď tam bolo naše zlato počas druhej svetovej i studenej vojny, tak sa oň nikto nebál. Akurát pred voľbami sa chce ktosi tváriť ako hrdina, ktorý neochvejne bráni záujmy vlasti.

Finanční odborníci vrátane tých z Národnej banky Slovenska sa uškŕňajú. Cena investičného zlata mimo svetových centier biznisu sa nemá ako zhodnotiť. Naopak, bezpečnostné opatrenia pri jeho prevoze a uskladnení vyjdú náš štát poriadne draho.

Mimochodom, keby boli poslanci za Smer disciplinovanejší a nechýbalo by ich pri stredajšom rokovaní až osem, program mimoriadnej schôdze by im s podporou SNS asi prešiel.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #zlato #Smer #opozícia #mimoriadna schôdza #Peter Pellegrini #Národná rada #návrhy zákon