Dankova logika? Žiadna

Po uplynulom víkende nám môže byť najviac ľúto ministra obrany Petra Gajdoša. Nemohol pred médiami zhodiť zo stola polnočné fantazmagórie svojho straníckeho šéfa, ale určite mal ako skúsený generál názor na požiadavku na okamžité stiahnutie slovenských vojakov vládnym špeciálom z bombardovaného letiska v Bagdade.

06.01.2020 20:00
debata (26)

Hodnotenie avanturistických rozhodnutí prezidenta Trumpa ohľadom eskalácie napätia na Blízkom východe nechajme na iných. Ale to, čo predviedol Andrej Danko v noci zo soboty na nedeľu, viac pripomína úroveň nepremyslených rečí nevyzretého pubertiaka ako predsedu slovenského parlamentu.

Danko si zrejme pomýlil účasť siedmich príslušníkov vojsk, ktorí sa podieľali na príprave tamojších ozbrojených síl na boj proti tzv. Islamskému štátu, s letným táborom skautov. Slovenskí profesionáli určite po prvej správe o absurdnom americkom útoku proti iránskym jednotkám nepustili do gatí, tak ako šéf Národnej rady SR. Predseda SNS, ktorá sa necelé dva mesiace pred parlamentnými voľbami najmä vinou jeho najnovších kotrmelcov ocitla na hranici zvoliteľnosti, koná nepremyslene a horúčkovite.

Namiesto toho, aby sa vyčleňoval od tých, čo sa tak ako SNS hlásia k presadzovaniu záujmov slovenského národa, no pritom koketujú s neonacizmom a politickým extrémizmom, nelogicky sa vymedzuje proti partnerom vo vládnej koalícii. Osobitne absurdnou animozitou voči Petrovi Pellegrinimu. Vari tým chce líder národniarov nájsť priechodnosť do inej, zväčša liberálnodemo­kratickej aliancie? Ťažko hľadať logiku v myslení typu politikov, akým je Danko. Veď kto s ním bude chcieť po 29. februári spolupracovať?

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #vojaci #Irak #Andrej Danko #Peter Pellegrini