Veľký skok pre opozíciu, malý krok pre Slovensko

Veľký skok pre opozíciu, malý krok pre Slovensko. Tak sa dá charakterizovať novoročný obed (7. januára) predstaviteľov opozičných strán, ktorí vlani podpísali pakt o neútočení.

07.01.2020 20:00
debata (16)

Predseda SaS Richard Sulík totiž považuje za veľký krok to, že sa dohodli na troch oblastiach, ktoré „nutne, bezpodmienečne a okamžite po 12 rokoch potrebujeme riešiť“. Spravodlivosť, školstvo a zdravotníctvo. Naozaj mimoriadny objav, lebo u nás to iste nik netušil…

Pravda, keď sa k tomu pred televíznymi kamerami vyjadrovali ďalší fajnšmekri, takmer každý zvolil iné poradie týchto rezortov, líder KDH Alojz Hlina ešte prihodil rodinu. Nuž, ako priznali, medzi nimi existujú určité názorové odlišnosti.

V každom prípade tieto oblasti sú problematické omnoho dlhšie ako dvanásť rokov aj vinou predchádzajúcich vlád, ktoré ich podceňovali. Ľudia si určite vydýchli, keď Sulík vyhlásil, že na to „majú stovky riešení, o ktorých budú diskutovať“. Iste, ak jeho strana prekoná hranicu zvoliteľnosti do parlamentu.

Nemohli obísť ani šéfa OĽaNO Igora Matoviča, ktorý napriek pozvaniu na obed nedorazil. Hádam by si vyjasnili negatívne signály, ktoré im posiela cez médiá. Najnovšie o tom, ako sa už teraz hádajú o vládne kreslá a najmä o tom, kto bude premiér. V tejto súvislosti Andrej Kiska lamentoval, že sa ohľadom jeho daňovej dochvíľnosti vedie proti nemu politický proces.

Zato o jednej záležitosti, o ktorej hovorí celý svet, na stretnutí ani neškrtli. O eskalácii napätia na Blízkom východe a o osude sedemčlennej misie Slovákov v Iraku. Až na otázky novinárov Hlina opakovane spomínal iba piatich vojakov. Asi má lepšie informácie ako naše ministerstvo obrany, zrejme tí ďalší dvaja sú Maďari.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Alojz Hlina #opozícia #Richard Sulík #Andrej Kiska #Igor Matovič #misia v Iraku #novoročný obed