Razia u Bödöra, Trnku a Kočnera: Upratané?

S policajnými raziami sa v posledných dňoch roztrhlo vrece – NAKA postupne „navštívila“ Norberta Bödöra, bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú, sudkyne, ktoré komunikovali s Kočnerom cez Threemu, Dobroslava Trnku a domové prehliadky vykonali aj u Mariana Kočnera.

30.01.2020 20:00
debata (22)

Na jednej strane je to nepochybne pozitívna správa. Verejnosť môže tlieskať, že polícia si konečne robí svoju robotu. Namieste je však otázka, prečo to trvalo tak dlho a či už vlastne nie je neskoro. Pretože tak ako železo treba kuť za horúca, aj dôkazy treba zaistiť čo najskôr, aby ich páchatelia nemohli „upratať“. A keďže médiá prinášajú informácie o Kočnerovej komunikácii cez Threemu už niekoľko mesiacov a sudcom zaistili mobily už v auguste minulého roka, zdá sa že tieto razie prišli s „krížikom po funuse“.

Najmä pokiaľ ide o podnikateľa Norberta Bödöra, ktorý je podozrivý zo sledovania novinárov a ktorý pravdepodobne fungoval ako Kočnerova „spojka“ na prokuratúru. Celé je to zvláštne, lebo prokurátori ešte na konci novembra v roku 2018 vydali príkaz na Bödörovo zadržanie, ale vzápätí ho stiahli a zanedlho sa Bödör sám prihlásil na polícii. Náhoda? Telepatia? Alebo mal informácie priamo z prostredia polície?

Nádej umiera posledná a možno skutočne nešlo iba o divadielko pre verejnosť a NAKA zadržala dôkazy. No potom ešte zostava dúfať, že napriek jej snahe to následne „nestopí“ prokuratúra, ako to urobila nedávno v prípade Trnku…

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #razia #Marian Kočner #Dobroslav Trnka #Monika Jankovská #NAKA #Norbert Bödör