Vinníkov sa nájde viac

Pokiaľ je ĽS NS legálnym politickým subjektom, tak má právo organizovať mítingy. Prečo sú však kotlebovci po tom všetkom, čo natárali a vykonali v rozpore s legislatívnymi normami, ešte súčasťou demokratického systému, sa môžeme spýtať napríklad generálneho prokurátora. S akou kvalitou vypracoval návrh na rozpustenie tejto extrémistickej strany? A čo na to povedia sudcovia, ktorí roky tolerovali gardistické pochody v našich mestách?

02.02.2020 20:00
debata (33)

To, že ľudácki pohrobkovia pred štyrmi rokmi zasadli v parlamente a teraz ich predvolebné preferencie prekračujú 12 percent, je fakt. Dosiaľ boli zvyknutí, že ich verejné zhromaždenia prebiehali, vari s výnimkou protestov občianskych aktivistov v Banskej Bystrici, podľa zaužívaného scenára. Vodca prehovoril, dav zatlieskal. Lenže máme pred sebou voľby, a tak s hlasnými kritikmi treba rátať. Dokonca aj zo strán, ktoré donedávna kotlebovcov ignorovali.

Tvrdé, gardistické jadro priaznivcov ĽS NS to podľa všetkého vyvádza z miery. Ako v piatok v Trnave. Všetko musí spĺňať určité limity. Pískať na znak nesúhlasu, prečo nie, ale aby sa k slovu dostali päste? Svoju prácu by mala okrem partajných organizátorov odvádzať aj polícia. Keď ide o demonštráciu pred Národnou radou či Úradom vlády, tam sa vie ukázať, ale pri dlhšie naplánovanej akcii extrémistov v krajskom meste akoby zaspala.

Predstavitelia celého politického spektra by sa asi mali zamyslieť nad tým, prečo dopustili, že turbulencie posledných rokov nepriniesli presvedčivý nárast sympatií demokratickej opozícii, ako skôr tej, čo súčasnú demokraciu považuje iba za dočasné zlo.

© Autorské práva vyhradené

33 debata chyba
Viac na túto tému: #ĽSNS #predvolebný míting #ĽS NS