Apel premiéra ostal nevypočutý

Apelujem na všetkých, aby sa navzájom neprovokovali a aby svoj názor vyjadrovali pokojne, tak, ako sa to v civilizovanej krajine patrí. Tieto slová adresoval Slovensku z ďalekého Portugalska predseda vlády Peter Pellegrini, keď sa dozvedel o slovných i fyzických potýčkach na volebných mítingoch v Trnave.

12.02.2020 19:30
debata (30)

Výzva však iste neplatí iba pre radových politických aktivistov v našich uliciach a na námestiach. Lebo ako si napríklad vyložiť najnovší výrok bývalého premiéra a súčasnej dvojky na kandidátke Smeru. Na tlačovej konferencii označil Zuzanu Čaputovú za „pani excelenciu zo skládky pezinskej“.

Hádam tým nechcel Robert Fico deklasovať prezidentský úrad, ako sa o to pred niekoľkými dňami pokúšal šéf parlamentu a zároveň SNS Andrej Danko. V oboch prípadoch sa však urážky týkali ratifikácie Istanbulského dohovoru, o ktorej by sa, keby práve nevrcholil predvolebný zápas, sporili zrejme iba právnici…

Aby sme neboli jednostranní. Takisto v stredu politické zoskupenie PS/Spolu pozývalo novinárov svojím typicky sekerníckym spôsobom na brífing s témou Koalícia mafie a extrémistov sa chystá rozvrátiť štátne financie. Starší ľudia iste tušia, že ide o iniciatívu Smeru zaviesť 13. dôchodok, a tí mladší, že reč bude o návrhu na zdvojnásobenie rodinných prídavkov.

OKS, parlamentný prívesok SaS reprezentovaný Ondrejom Dostálom, zase rozbehla kampaň pod názvom Dezinficácia. V jej rámci o. i. zobrazuje predstaviteľov vládnych strán ako škodlivý a dosť hnusný hmyz.

Korunu všetkému však nasadil v nedeľnej televíznej debate líder OĽaNO Igor Matovič. Po tom, čo so zápalom obraňoval kotlebovských sympatizantov, utrúsil, že aj medzi voličmi Smeru sa nájdu dokonca i takí, čo sú proti vraždeniu nevinných ľudí. To si nezaslúži ani komentár.

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #kampaň #Smer #Istanbulský dohovor #Igor Matovič #Peter Pellegrini #Zuzana Čaputová