A Kotleba sa len smeje...

Parlament sa premenil na cirkusové šapitó, v ktorom sa klauni zúfalo snažia upútať pozornosť publika. Veľmi sa im to nedarí.

19.02.2020 19:00
debata (16)

Ich „kúsky“ nikoho nebavia, pretože v tomto žánri vôbec nevynikajú. Naivne si mysleli, že keď si nasadia červené nosy, tak úspech sa zaručene dostaví. Tie šašovské nosy im však nepristanú a ľudia netlieskajú, lebo v nich vyzerajú čudne. Zjavne nepochopili, že ich publikum nechce zabávačov, ale serióznych politikov. Sú to smutní klauni…

„PS/Spolu si myslia, že kopírovaním Igora Matoviča budú originálni. No ale Matovič je len jeden.“ Nestáva sa často, aby sme na tomto mieste citovali Andreja Danka, no predseda Národnej rady tentoraz trafil klinček po hlavičke. V snahe prebiť Matoviča niečím ešte väčším si Beblavý a spol. vymysleli „hapenning“, v ktorom sa však dokonale znemožnili.

Obštrukcia je legálny nástroj politického boja, ale v prevedení poslancov PS/Spolu pôsobí ako obyčajná póza, pretože vôbec nič nerieši. Kľúč k riešeniu má v rukách prezidentka – ona rozhodne o osude sociálnych balíčkov. Ak ich bude vetovať, tento parlament ich už aj tak schváliť nestihne.

Takto to dopadne, keď niekto vo finiši stratí množstvo drahocenného času a potom to chce dohnať. Náhli sa, šturmuje, popritom kopí chyby, no zmeškaný čas už aj tak nedobehne.

Progresívci v uplynulých týždnoch márnili čas organizovaním antikotlebovských mítingov a zrazu zistili, že na ich preferenciách sa to nijako neodrazilo. Preto sa rozhodli zorganizovať maškarádu, v ktorej však strácajú vlastnú tvár.

Matovič, na rozdiel od Beblavého, je rodený šoumen. On sa nemusí pretvarovať, vo všetkom, čo robí, pôsobí autenticky. Jeho populizmus pramení z jeho povahy, a preto má takú odozvu u „publika“. Politik musí byť uveriteľný – a to Beblavý v danom prípade nie je. V tomto divadle pôsobí toporne. To už mohol ísť rovno do kotla medzi futbalových chuligánov a urobiť im tam prednášku o neonacistických symboloch vo futbale. Výsledok by bol asi rovnaký…

Áno, obštrukcia je legálny nástroj politického boja, ale v prevedení poslancov PS/Spolu pôsobí ako obyčajná póza, pretože vôbec nič nerieši. Navyše, tým, že svojimi videami a fotkami zahltia sociálne siete, o svojej pravde presvedčia iba tých, ktorí sú už dávno presvedčení. Prilákajú však nejakých nových? To si naozaj myslia, že niekoho zaujíma, či mal Poliačik na večeru pizzu a horalku?

Táto parlamentná fraška je o to nepochopiteľnejšia, že kľúč k riešeniu má v rukách prezidentka – ona rozhodne o osude sociálnych balíčkov. Ak ich bude vetovať, tento parlament ich už aj tak schváliť nestihne.

Ak toto sú tí „noví politici“ prinášajúci zmenu, tak je zrejmé, že žiadna zmena sa nekoná. Nedôveryhodných šašov, ktorí sa predháňajú v tom, kto viac zaujme pozornosť publika, sme tu už mali neúrekom. Títo iba všetko vystupňovali ad absurdum. Čo bude nasledovať?

Jedno je isté – takáto reakcia na bohapustý populizmus Smeru nahráva niekomu, kto sa v tejto fraške vôbec nespomína. Kotlebovcom. Tí sa len tíško smejú, ako sa štandardné strany vybíjajú vo vzájomnom boji, a čakajú…

Bravó! Mítingami proti kotlebovcom si progresívci nepomohli a teraz im navyše nabili zbrane! Tomu sa povie dvojitý zásah!

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Beblavý #Igor Matovič #Martin Poliačik #Národná rada SR