Kollárovo veľké šťastie

Boris Kollár sa síce môže hnevať, keď niekto poukazuje na jeho mafiánsku minulosť, no spôsob, akým sa pokúša zbaviť viny, na samotnej skutočnosti nič nezmení, pretože celé bratislavské podsvetie asi nevyrastalo na jednom dvore...

08.03.2020 20:00
debata (13)

Môže sa hnevať na to, keď niekto poukazuje na jeho spolčovanie sa s extrémistami. No on sám si vybral „politickú rodinu“, do ktorej chce patriť. A podľa všetkého je na Marine Le Penovú či Mattea Salviniho hrdý, keďže v Sobotných dialógoch rezolútne vyhlásil: „Sú to naši partneri a budú to naši partneri.

Môže sa hnevať na to, keď niekto poukazuje na jeho ekonomický populizmus. Ekonomický program hnutia Sme rodina je však znôškou nezmyslov. Pri jeho čítaní musia blednúť závisťou aj komunisti, lebo toľko nereálnych sľubov v desiatich bodoch by nedokázali dať ani oni.

Z uvedených dôvodov by hnutie Sme rodina nemalo byť vo vláde, ale v „karanténe“ a politici štandardných strán by sa ho mali štítiť ako koronavírusu, lebo je silne toxické.

Boris Kollár má jedno veľké šťastie. Má na koho ukázať prstom, že je ešte väčší extrémista, ako je on sám. Za normálnych okolností by sa o jeho hnutí hovorilo ako o extrémne pravicovom zoskupení, ktoré sa automaticky diskvalifikovalo na akékoľvek vládnutie. No vzhľadom na to, že v parlamente máme ešte aj autentických fašistov, môže predstierať, že Sme rodina je „normálou stranou“. No nie je.

Tento pravicovo-populistický subjekt je pre demokraciu rovnakou hrozbou ako kotlebovci. Rozdiel je len v tom, že extrémizmus nešíri otvorene, ale skrýva sa za usmiatou maskou Borisa Kollára.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #extrémizmus #Boris Kollár #populizmus #Sme rodina #nová vláda