Jozef Mihál: Hop a zase som liberál

Nie je kajúcnik ako kajúcnik. Obaja boli podpredsedami strán, ktoré sa napriek vysokým ambíciám nedostali do Národnej rady.

09.03.2020 20:00
debata (42)

Štefan Zelník priznal svoj podiel viny z volebného debaklu a odchádza zo SNS, kým ju bude viesť Andrej Danko. K jeho dodatočnému lamentovaniu, že si líder národniarov celé roky naňho nenašiel čas, sa žiada dodať: Danko ignoroval všetkých, ktorí mali čo len trocha iný názor.

Donedávna podpredseda konzervatívnej strany Spolu – občianska demokracia Jozef Mihál svoj opätovný názorovo-politický premet komentoval slovami: „Áno, vraciam sa do SaS. S pokorou, verím, že po volebnej porážke posilnený a ešte skúsenejší. Snáď svojimi znalosťami pomôžem.“ Ôsmy deň po oznámení výsledkov volieb zamyslene dodal: „Dlho som túto ponuku zvažoval a napokon som sa rozhodol ju prijať.“

Nevie sa presne, čo všetko mu za ten dlhý týždeň Richard Sulík ponúkal, ale ak by to nebolo priam ministerské kreslo, lebo o rezort práce SaS neprejavila záujem, môže ísť o post štátneho tajomníka alebo šéfa Sociálnej poisťovne.

Veď ako svorne tvrdia predstavitelia rodiacej sa vládnej moci, do čela štátnych inštitúcií musia ísť odborníci, a nie partajní nominanti. Pritom Mihál by bol odborníkom na pravom mieste, veď viacerí ho pokladali za najväčšieho experta na obchádzanie daňových zákonov.

Z SaS odišiel pred troma rokmi, keď sa posekal so Sulíkom kvôli Ľubomírovi Galkovi. S tým sa po čase posekal aj Sulík, takže sa ukázalo, že nepriateľ môjho nepriateľa je vlastne môj priateľ.

K ich opätovnému zbrataniu prispela drobná historická epizóda: Beblavého Spolu sa v koalícii s PS neprebojovala do parlamentu. A tak Mihál, ktorého ako člena Radičovej kabinetu označovali za ministra antisociálnych vecí, teraz v Liberálnom dome veľkodušne vyhlásil: „Budem rád, keď budem môcť pomáhať ľuďom.“

© Autorské práva vyhradené

42 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Richard Sulík #Jozef Mihál #Andrej Danko #spolu #liberál #nová vláda #Štefan Zelník #konzervatívec #SASKA