Čakanie na lepšie časy

Najprv jedno, potom druhé! Mnohí už kuvikajú, že keď sa zastaví výroba, môže slovenská ekonomika na návrat k rastu zabudnúť. Nateraz už totiž stoja linky v bratislavskom Volkswagene.

16.03.2020 20:00
debata (6)

Pravdepodobne o niekoľko dní budú stáť aj v automobilkách v Žiline, Trnave a Nitre.

A je to dobre. Hamovať predsa môžeme ekonomiku aj po tom, čo Európa vyhrá súboj s pandémiou ochorenia COVID-19. Času dosť. Okrem toho výroba sa pri autách dá dohnať aj za pol roka. Beztak počas epidémie nemyslia ľudia akurát na nákup nového tátoša. To ukazuje i prepad predaja automobilov v Číne. Posledný mesiac sa tam záujem znížil o štyri pätiny.

Pritom existuje stále dosť fabrík, čo nemôžu len tak stopnúť svoje linky. Zastaviť sa nemôžu v nemocniciach, lekárňach a potravinách. Vyrábať musia i pekári, mliekari… Život beží ďalej aj v maštaliach. Všade pracujú ľudia. A všetci sa boja.

Preto hádam nie je zlé, ak sa ekonomika na chvíľu zastaví tam, kde je to možné. Hoci pre mnohých nie je práca z domu jednoduchá, majú šťastie v nešťastí, lebo z domu robiť môžu.

Aj keď im už detváky obhrýzajú uši, predsa len neprídu o príjem. Sú totiž povolania, kde si toho veľa nenavyberajú. Veď čo taký murár, kaderníčka či iní remeselníci. Tí z domu toho veľa neurobia.

Mimochodom, otvorené sú i novinové stánky, lebo ľudia oprávnene vyžadujú informácie. Takže aj my novinári sme v práci.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #ekonomika #autá #Čína #Volkswagen #Európa #výroba #pandémia #koronavírus