Katotaliban v akcii

Hoci Smer sa v minulosti ani zďaleka nesprával ako sociálna demokracia a často nadbiehal konzervatívnym náladám, kultúrno-etické otázky (až na výnimky) netraumatizovali spoločnosť. Po rokoch relatívneho pokoja však prichádza zmena.

03.04.2020 20:00
debata (55)

Na rozdiel od smerákov, ktorí nemali žiadnu ideológiu a mnohým väzby na túto stranu poslúžili len na to, aby sa mohli obohatiť, nová garnitúra nielenže má svoju ideológiu, ale jej predstavitelia sú absolútne presvedčení o svojej pravde. Preto sú aj oveľa nebezpečnejší. Nikdy sa nevzdali zámeru zmeniť sekulárny štát na farskú republiku.

Zatiaľ čo väčšina spoločnosti rieši problémy súvisiace s koronavírusom, poniektorí si stále hudú svoju obohranú pesničku. Konkrétne poslanec Štefan Kuffa (ĽSNS) vyrukoval s požiadavkou, aby minister zdravotníctva Marek Krajčí zastavil interrupcie. V tejto situácii, keď vinou šíriaceho sa koronavírusu zdravotníci na jiskách zachraňujú ľudské životy, nie je skutočne nič dôležitejšie ako riešiť potraty…

Po tejto prvej „lastovičke“ však môžeme čakať, že ultrakonzervatívci spolu s katolíckymi fundamentalistami spustia frontálny útok. Podľa informácií, ktoré unikli z koaličnej zmluvy, na rozdiel od ostatných návrhov zákonov tie, ktorými by sa sprísnili potraty, môžu koaliční poslanci predkladať bez predchádzajúceho schválenia na koaličnej rade. Keď ľudia s mentálnym nastavením stredovekých križiakov a inkvizítorov budú mať v týchto otázkach voľné ruky, niet najmenších pochýb, že túto možnosť aj využijú.

To, za čo bojovala Aliancia za rodinu, no pred piatimi rokmi narazila na nezáujem verejnosti pri referende, teraz hravo presadí katotaliban v poslaneckých laviciach.

© Autorské práva vyhradené

55 debata chyba
Viac na túto tému: #interrupcie #Štefan Kuffa #koaličná zmluva #kultúrno-etické otázky