Ľudia, stal sa zázrak!

Všimli ste si to ticho? Bol síce Zelený štvrtok, ale ešte stále pracovný deň, no ten pokoj, od rána až do večera.

10.04.2020 19:30 , aktualizované: 20:00
debata (10)

Konečne oznámil počty nových nakazených koronavírusom ten, kto to má robiť. Minister zdravotníctva. Bez toho, aby kričal, niekomu sa vyhrážal alebo sa rozvzlykal. Nijaká veľká dráma, pribudlo 19 chorých z 1 690 otesto­vaných.

Ani policajti už nesabotovali uznesenie vlády, lebo premiér a šéf rezortu vnútra sa konečne dohodli, ako to vlastne mysleli s tými kontrolami na cestách.

Bez problémov pokračovala karanténa v piatich rómskych osadách a odbery sa robili v ďalších lokalitách. Pri televízoroch si mohli uľahčene vydýchnuť predstavitelia mimovládnych organizácií, pretože armáda nemusela nasadiť tanky a delostrelectvo.

Ľudia disciplinovane v rozostupoch postávali pred predajňami potravín. Mnohí sa po hektických týždňoch už usmievali, hútali, ako prežijú Veľkú noc. Veď aj páni doktori v televízii radili, že tvrdý alkohol radšej nie, no troška omšového…

Čo sa teda vo štvrtok stalo? Zázrak? Asi, premiér po dlhšom čase nemal nie trikrát, nie dvakrát, ale ani raz tlačovú konferenciu. Deň predtým však metal hromy-blesky na všetky (aj politické) strany.

Svojho predchodcu v úrade a bývalú ministerku vnútra volal k trestnej zodpovednosti za to, že pustili cez hranice stovky Rómov a potom ich neizolovali v osadách, hoci on mal dva týždne na to, aby túto chybu napravil.

Z policajného riaditeľa vyrobil kvôli kolónam áut takmer vlastizradcu a pustil sa aj do koaličných partnerov, že mu uštedrili úder do chrbta. Vraj „naháňajú individuálne politické body“ a „dehonestujú rozhodnutia vlády“.

Na Veľký piatok do uzávierky týchto novín Igor Matovič verejne neprehovoril. Verme, že sa toho bude držať počas celých sviatkov. Bolo by tu tak príjemne…

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Igor Matovič #rómske osady #Veľká noc #tlačová konferencia #koronavírus #kolóny áut #počty nakazených