Skalpované rezervy

Igor Matovič sa na sociálnych sieťach teší, že získal prvý skalp a že po Kajetánovi Kičurovi prídu na rad ďalší zlodeji, pekne jeden po druhom...

21.04.2020 20:00
debata (12)

Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie trestnej činnosti z prostredia Správy štátnych hmotných rezerv toho zatiaľ veľa nevieme. Možno sa však ukáže, že Kičura, bývalý šéf tejto štátnej inštitúcie, s ktorou sa od mečiarovských a dzurindovských čias spájajú viaceré podozrenia, nie je až také neviniatko, za aké sa pred svojím odvolávaním vydával.

Údajné prechmaty ohľadom obstarávania zdravotníckeho materiálu na boj proti pandémii spojené s pochybnosťami o výške prospechového štipendia jeho 20-ročného syna, ktorý si zhodou okolností v tom čase kúpil hneď dva byty blízko historického centra Bratislavy, a najnovšie informácie, že si Kičurov otec zrazu našiel na konte 200-tisíc eur, nevyvolávajú dojem, že by bolo všetko s kostolným poriadkom.

Robert Fico opakovane označuje viacerých predstaviteľov súčasnej vládnej koalície za mafiánov, daňových a volebných podvodníkov. Niet veľa dôvodov to spochybňovať. Čo však desaťročnému predsedovi vlády bránilo, aby vytvoril pre súdnictvo podmienky na úspešné dotiahnutie týchto prípadov? Spolu s prechmatmi v štátnych rezervách a poľnohospodárskej agentúre či s absurdnosťami kauzy Gorila, ktorá dopomohla Smeru v roku 2012 k nevídanému volebnému víťazstvu (vyše 40 % hlasov)?

Matovič chce získať ďalšie skalpy. Ním teraz zatracovaná polícia a prokuratúra budú asi maximálne vychádzať v ústrety jeho zberateľskej vášni. Za súčasnej profesionálnej i morálnej úrovne politických elít treba privítať nevídaný elán za vyčistenie zdedených Augiášových chlievov. No záruky, že tí dnešní budú rovnako zásadne postupovať aj voči svojim „osobným priateľom“, zatiaľ neexistujú.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #SŠHR #Kajetán Kičura