Ako jedna veľká rodina

Preháňa sa s tvrdením, že Slovensko je také malé, že aj keď nie je nám ktosi priama rodina, tak cez dajaké kmotrovstvo sme predsa len poprepletaní.

27.04.2020 20:00
debata (4)

Zato v okresoch dobre poznajú svojich pappenheimských, najmä tých, čo ostatných akosi prevyšujú o hlavu, v tom dobrom i zlom.

Napríklad v Sobranciach. Ešte neboli známe výsledky parlamentných volieb, ani ako si víťazi podelia rezorty, a už sa tam šepkalo, že generálnou tajomníčkou služobného úradu, teda prvá ruka ministra vnútra (teraz vieme, že nominanta OĽaNO), bude ich rodáčka.

Iste by nik nemal čosi proti ambicióznej žene, keby až do odchodu „na vlastnú žiadosť“ nezastávala funkciu riaditeľky a vedúcej odboru kontroly na daňovom úrade v Michalovciach. Práve v čase najväčších daňových podvodov v tomto okrese.

Minister dopravy za Sme rodina sa údajne veľmi nerozpakoval, keď mu Boris Kollár doručil lístok s menoslovom budúcich šéfov štátnych inštitúcií v jeho rezorte. Inak, v tomto politickom hnutí berú latinskú formulku „nomen omen“ doslova. Rodina Pčolinských má v Národnej rade dvoch poslancov plus nového riaditeľa všemocnej SIS.

Líder SaS Richard Sulík zase bez mihnutia oka vymenoval za predsedu Hlavného banského úradu so sídlom v Banskej Štiavnici podnikateľa v oblasti čalúneného nábytku. Jeho najvyššou odbornosťou je zrejme manželka, ktorá ako predsedníčka SaS v tomto okrese kandidovala za poslankyňu a on sám zastával funkciu predsedu strany v Žarnovici. Hoci, ako sa obhajuje, nie je jej členom. Vidno, že v málopočetnej SaS sú kádrové rezervy úzkym profilom.

Nie že by sa rodinkárstvo, kamarátšafty, partajné a iné záujmy za predchádzajúcich vládnych garnitúr nevyskytovali. Lenže práve tá súčasná zdôrazňuje, že v tomto ohľade bude celkom iná. Pravda, až keď si schváli programové vyhlásenie. Dovtedy môže byť aj potopa.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo vnútra #OĽaNO #Richard Sulík #daňový úrad #SIS #Sobrance #Boris Kollár #Sme rodina #Pčolinskí #SASKA