Čertovské rožky pána premiéra

Ktovie, ako by počas koronakrízy oslavovali v Severnej Kórei narodeniny svojho vodcu, keby sa nenarodil 8. januára, ale povedzme 11. mája a práve by zase na niekoľko týždňov nezmizol.

12.05.2020 20:10
debata (7)

Určite by sa však Kim Čong-un potešil blahoželaniu, aké na facebookovej stránke Úradu vlády SR zverejnili pre slovenského premiéra, a rovnako by ho dojali adorácie, ktoré mu večer pripravili v zábavnej televíznej relácii.

Už len pre ten text, ktorým TV Joj na svojej stránke uviedla Igora Matoviča, ktorý „je známy svojou žoviálnosťou, otvorenosťou a zmyslom pre humor, a tomu ostal verný aj počas nakrúcania“. Asi tým autor týchto slov myslel na to, ako hosť po príchode do televízneho štúdia hercom, ktorí mali so zakrytými nielen ústami, ale aj očami hádať, o koho ide, robil čertovské rožky. A ako tí s nadšením híkali, keď úplne nečakane odhalili jeho totožnosť: „Čo?! Pán predseda vlády a tu? Je tu celkom naživo? Ja odpadnem!“

Ako sme sa mohli dočítať z komentára, premiér priznal, že je veľký romantik, aj to, že „jeho slová nesmierne dojali a chytili hádačov za srdce“. Na záver relácie im, ešte predtým, ako si s ním urobili selfíčka, vystrúhal „najkrajšiu poklonu, akú mohli dostať“.

Pretože prítomní v úvode kládli otázky, či ide o známeho človeka zo šoubiznisu, herca alebo vedca, Matovič po svojom „odhalení“ so skromnosťou jemu vlastnou dodal, že jeho práca je aj zvláštnou formou umenia a tak troška i vedou a výskumom.

V Inkognite vystupovali už aj iní politici, no nepochybne nešaškovali tak, ako to sám Matovič priznal. Pravda, im súkromná televízia ani takto nepodliezala. Iste, ide o svojskú prezentáciu „obyčajného premiéra“, ale aj tá by mala mať v mediálnom priestore určité limity. Na oboch stranách.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #premiér #narodeniny #Kim Čong-un #prezentácia #TV JOJ #Igor Matovič #herci #inkognito