Nácko numerológom

Podľa numerológie čísla tvoria základ nášho myslenia. Každé má vlastnú vibráciu a ukrýva v sebe hlboký symbolický a ezoterický význam.

28.05.2020 19:30
debata

Čím vibrujú hodnoty uvedené na šekoch, ktoré rozdával Marian Kotleba ako župan v Banskej Bystrici vybraným rodinám? Ezoteriky v nich nájdeme pramálo, no symboliky, presnejšie nacistickej symboliky, viac než dosť.

Nejde iba o štvorčíslie 1488, ktoré neofašisti pokladajú za alfu a omegu svojej matematiky, ale vodca ĽS NS rád žongluje aj so sumami 777 či 2028. Základ tvoria iniciálky a dátum narodenia führera alebo heslá, ktoré napríklad používali mládežníci z Hitlerjugend a podľa toho sa neskôr správali: Blut und Ehre (krv a česť). Kotleba sa ani neunúval pri týchto cifrách uvádzať eurá, asi by sa mu viac páčili ríšske marky.

Provokatívne šeky spolu s vyjadreniami ďalších z tvrdej gardy dokazujú, ako sa posunuli od vychvaľovania Tisu (kam sa dopracoval niekdajší poslanec za Smer Ján Podmanický), cez ospravedlňovanie ľudáckych zločinov (kam dospeli niektorí historici), až k obdivu nemeckého nacizmu. Tomu sa hovorí vývoj po špirále.

Kotleba si najnovšie robí dobrý deň zo sudcov a svedkov vo svojej kauze. Raz príde na pojednávanie, inokedy nie. Napriek tomu ho Tomáš Taraba, ktorý vystúpil z klubu ĽS NS, naďalej chváli. Považuje ho za seriózneho.

Vraj je kresťanské, keď sa človek vyvíja, iba Milan Mazurek, právoplatne odsúdený za rasistické výroky, robí medzi ostatnými ctihodnými členmi neplechu. Stačilo mu Kotlebovo ubezpečenie, že zhodou okolností vyzbieral akurát trikrát 1 488 eur, ktoré potom venoval sociálne slabším. Aké ľudské…

Ak niekto čosi také tvrdí pred televíznymi kamerami, buď je absolútne naivný a do politiky nech nelezie, alebo klame, až sa hory zelenajú. V takom prípade si Taraba vybral tú správnu profesiu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #numerológia #Marian Kotleba #Hitlerjugend #nacistické symboly #ĽS NS #Milan Mazurek #Tomáš Taraba #šeky