Sme dve rodiny držia pokope

Hnutie Sme rodina by sa malo výstižnejšie volať Sme dve rodiny. Hlavou jednej je Marcela Pčolinská, zakladajúca členka KDH, neskôr poslankyňa NR SR a starostka obce Nižný Hrabovec pri Vranove nad Topľou.

16.06.2020 19:30
debata (62)

Tam sa stal predsedom okresnej organizácie Sme rodina jej najmladší syn Lukáš (vo februárových voľbách sa z 33. miesta na kanditáke neprekrúžkoval do parlamentu). Najstaršieho syna Vladimíra nedávno Matovičov kabinet inštaloval za riaditeľa SIS. Jeho manželka Adriana a brat Peter sa tešia z druhého poslaneckého mandátu.

Druhý klan tvorí líder Boris Kollár, ktorý o. i. zabezpečuje záujmy deviatich rodín, hoci neúplných. V politike to z jeho partneriek najďalej dotiahla Petra Krištúfková. Tiež už druhé obdobie pôsobí v Národnej rade, lenže pre trojku na kandidátke nie je post podpredsedníčky jedného z výborov adekvátny. Ale čo s veľkou odborníčkou na sociálnu problematiku, keď kreslo šéfa rezortu práce zaujala „dvojka“ hnutia – Milan Krajniak?

Rodiny vždy držia pokope, a tak sa východisko našlo: zriadi sa nový inštitút splnomocnenkyne vlády pre podporu rodiny a sociálnu pomoc. Pred voľbami síce vtedajšie opozičné strany tvrdili, že zastavia bujnejúcu štátnu byrokraciu, no čo bolo, to bolo…

Vládu naslovovzatých odborníkov treba podoprieť aj vynikajúcimi špecialistami na ostatných úrovniach. Krištúfková si nedávno dodatočne dokončila maturitu a absolvovala prvý stupeň Stredoeurópskej vysokej školy v Skalici. Školiteľom jej bakalárskej práce s názvom Vybrané indikátory sociálnej dimenzie kvality života – rodina bol sám rektor, ktorý zhodou okolností dohliadal aj na diplomovku Borisa Kollára.

Raz, keď jej predseda hnutia po hádke zobral auto, hľadala pomoc u Mariana Kočnera. Odmietala totiž cestovať verejnou dopravou. Odvtedy sa jej pripisuje výrok: „Radšej budem sedieť smutná v mercedese ako veselá v autobuse.“ Naozaj sa za tým skrýva hlboké sociálne cítenie.

© Autorské práva vyhradené

62 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Igor Matovič #Boris Kollár #Sme rodina #Milan Krajniak #Petra Krištúfková #Pčolinský #vláda odborníkov #vysoká škola v Skalica #splnomocnenkyňa #sociálne cítenie