Plagiátori všetkých „výšok”, spojte sa!

Teraz je ten správny čas dať zaucho akademickým „múdrosráčom” a vôbec všetkým, čo to s vysokou školou myslia vážne. Ako si vôbec niekto dovoľuje útočiť na úspešné predsedníctvo hnutia Sme rodina?

24.06.2020 20:00
debata (39)

Tu sa predsa bojuje s hnusobou a ekonomickou krízou. Čo tam po tom, že predseda parlamentu a poslanci sú preukázanými plagiátormi?

Teraz však vážne. Smršť odhalení o plagiátorstvách spáchaných predsedom hnutia Kollárom a podpredsedami Krištúfkovou a Pčolinským sú ťažkou podpásovkou. Dlhšie sa však z nej bude zotavovať pošramotená reputácia nášho vysokého školstva a politická kultúra, ako „elity” tohto hnutia.

Alibistické a pokrytecké vyjadrenia niektorých členov vlády navyše situácii vôbec nepomáhajú. Kollárova obhajoba svojho počínania je taká deravá, že je až nezáživné pozorovať, ako sa jeho partneri vyhýbajú priamemu apelu na vyvodenie politickej zodpovednosti.

Premiér nechce ohroziť stabilitu vlády, Krajniak dookola verklíkoval o nejakom absolvovanom „teste kompatibility” a Gröhling zas nechce robiť úsudky na základe facebookových statusov. Takto to asi vyzerá, keď sa snažíte obhájiť neobhájiteľné.

Spomedzi zástupu pštrosov však vyčnieval minister Mičovský, ktorý dokázal Kollára verejne vyzvať na odchod. Snáď onedlho nebudeme mať nového ministra pôdohospodárstva…

Koniec koncov tragickosť celej kauzy opäť podčiarkuje fakt, že Kollárova eseročka Sme rodina je v koalícii bezpečne zabetónovaná. Jeho dobrovoľné odstúpenie z pozície predsedu NR SR nehrozí. Veď predsa nič zlé nespravil, keď oficiálne ukradol len (!) štvrtinu svojej práce.

Čierny Peter tak leží v rukách najmä koaličných poslancov, ktorí môžu prispieť k jeho odvolaniu. Až to bude prvým „testom kompatibility” parníka s menom „Najlepšia vláda, akú kedy Slovensko malo” s pirátom Kollárom v podpalubí.

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #Boris Kollár #Ján Mičovský #plagiátor #Milan Krajniak #Branislav Gröhling #Petra Krištúfková