Ľudový diktátor Igor I. rozhodol

V zaužívaných demokraciách vládnu štandardné politické strany, ktoré majú základné, mestské a okresné organizácie. Ich aktivisti sa neangažujú iba v regionálnej politike, ale v rámci možností aj v štátnej správe na miestnej úrovni, pretože tej najlepšie rozumejú.

15.07.2020 20:00
debata (3)

Súčasnej vláde však dominuje strana či skôr eseročka jedného človeka – Igora Matoviča. Keďže nemá miestne štruktúry, uchýlil sa k teatrálnej šou na demokraciu. Najprv rozhodol, že prednostovia okresných úradov sú vlastne zamestnanci ministerstva vnútra, a tak musia byť poslušnými úradníkmi príslušného ministra.

Romana Mikulca tiež nominovalo hnutie OĽaNO a to určí všetkých okresných náčelníkov štátnej správy. Koaliční partneri zo Sme rodina, SaS a Za ľudí neprotestovali, pretože ani oni v podstate nemajú efektívne štruktúry mimo hlavného mesta, a tak nemali koho ponúknuť. Jednoducho bieda.

Osvietený vládca Igor I. následne nadiktoval mená kandidátov na prednostov, predostrel ich ľudu a vyzval, aby mu na nich donášali. Na koho nepríde ponosa, toho schváli. Keďže sa mnohí dopúšťajú nejakého prešľapu, takmer na každého sa čosi nájde. A aj sa našlo, preto viacerých nominantov vláda neschválila.

Možno prišli takéto „dobrozdania“ i na ostatných, iba my o nich nevieme. Premiér totiž verejnosti neposkytol maily doručené na zvláštne zriadenú udavačskú webovú stránku. Nedá sa teda vylúčiť, že potenciálne diskreditačné informácie zostali v zásuvke „ľudového diktátora“ na neskoršie použitie.

Mnohí odobrení prednostovia nemajú skúsenosti z politiky ani z verejnej správy. Pôsobili v úplne iných odboroch, ako si vyžaduje funkcia šéfa okresného úradu. To nehralo žiadnu rolu. Asi tak si Matovič predstavuje moderné a efektívne riadenie štátu.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #okresný úrad #Igor Matovič #Roman Mikulec #prednostovia #udavačstvo