Čestnosť podľa Kyselicu

Lukáš Kyselica sa preslávil ako vyšetrovateľ spisu Gorila, ktorý popisoval údajnú korupciu za druhej Dzurindovej vlády. Do Kyselicu sa vkladali veľké nádeje s tým, že posunie roky sa tiahnuce vyšetrovanie ďalej a možno ho aj dotiahne do konca.

27.07.2020 20:00
debata (29)

Pred rokom ohlásil odchod z čela tímu Gorila ako aj z polície. Hneď vtedy sa šepkalo, že má namierené do politiky. Kto by nemal záujem o čestného policajta, ktorý vyšetruje prepojenie oligarchov a vrcholných politikov? Nuž, a neodchádza preto, že vo vyšetrovaní necíti dostatočnú podporu z vedenia rezortu, ktorý riadi Smer? Niet divu, že po ňom siahol najväčší bojovník proti korupcii Igor Matovič. Ten si nedal ujsť možnosť dosadiť dobrú marketingovú značku na svoju kandidačnú listinu.

Dnes zisťujeme, že všetko bolo inak. Kyselica síce odišiel z ministerstva vnútra, ale nie do civilu, lež do vojenského spravodajstva. Vedel o tom Matovič? Oficiálne nemohol, pretože išlo o tajnú infomáciu, ale súkromne? Odišiel Kyselica medzi vojenských tajných len preto, že mu chýbali roky do výsluhového dôchodku, alebo plnil aj politické úlohy?

Jednou z predvolebných káuz v čase, keď pôsobil vo vojenskom spravodajstve, bolo aj obvinenie jeho šéfa Jána Balciara z podozrivého nárastu jeho majetku. To malo vrhať pred voľbami zlé svetlo na koaličné strany. Mal na tom Kyselica nejaký podiel? Nevieme. Vieme však, že expert na obranu OĽaNO a kritik Balciara Jaroslav Naď je dnes ministrom. Vedel o pôsobení svojho „straníckeho“ kolegu?

O Kyselicovom „strete záujmov“ musel Igor Matovič vedieť najneskôr pri jeho vymenovaní za štátneho tajomníka ministerstva vnútra. Prečo o tom vždy čestný Matovič vtedy neinformoval verejnosť? Spoliehal sa, že sa to nikdy nedozvieme?

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #vojenské spravodajstvo #Igor Matovič #lukáš kyselica