Toto nie je dedinská zábava

Nie ste na dedinskej zábave, týmito slovami upozornil Boris Kollár niektorých poslancov z ĽS NS, ktorí pri otvorení schôdze parlamentu začali vykrikovať: "Kto má odvahu, dajte dole rúška!"

02.09.2020 20:00
debata (15)

Žiaľ, títo poslanci reprezentujú stále viac sa rozširujúce globálne hnutie, ktoré cez sociálne siete a alternatívne médiá spochybňuje pandémiu koronavírusu. Podľa nich ide o výmysel vlád s cieľom obmedziť slobodu a farmaceutických firiem zarobiť, prípadne naočkovať nás mikročipmi.

Vrchol títo „obhajcovia slobody a pravdy“ dosiahli cez víkend na demonštrácii v Berlíne. Tá bola najprv zakázaná, ale odvolací súd ju nakoniec povolil pri dodržiavaní odstupov a nosení rúšok. Nestalo sa tak. Demonštrácia bola preto rozpustená, ale pokračovala ďalej a polícia v poslednej chvíli zamedzila pravicovým extrémistom vstup do parlamentu – symbolu nemeckej demokracie. Protest v Berlíne spojil dosiaľ nezlučiteľné skupiny ako zástancov nemeckého cisárstva a ľavicových anarchistov, kde dúhové zástavy viali nad hlavami nemeckých pravicových extrémistov.

Tento protest, ktorý šokoval celý svet, povzbudil slovenských extrémistov a na Deň Ústavy SR symbolicky na Námestí slobody sa na podobnom proteste zišli šéfredaktor alternatívneho časopisu Zem a vek, vyznávači Slovenského štátu (kotlebovci) s komunistami. Slovenskí komunisti už odteraz nemajú žiadne právo hovoriť o boji proti fašizmu.

Tu nejde o žiadny boj za pravdu, demokraciu a slobodu, ale o ich popretie prekrútenými faktami a zámernými sofistikovanými klamstvami. Oslovujú nimi ľudí unavených neustálym dodržiavaním hygienických opatrení bez svetla na konci tunela. Čo je to však proti útrapám vojny a bez poznania jej konca?

Túto slabosť využívajú extrémisti rôzneho druhu na získanie moci. Nejde o žiadnych podgurážených nevychovancov z dedinskej zábavy, ale o nebezpečných manipulátorov. Majme sa na pozore!

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #extrémisti #ĽSNS #Ruska #pandémia koronavírusu