Matovičov dvojaký meter

Čím viac sa dozvedáme o minulosti predsedu vlády Igora Matoviča, tým sa stáva menej dôveryhodným. Vysokú popularitu získal útokmi na bývalý vládnuci Smer, zvlášť na vtedajšieho premiéra Roberta Fica.

17.09.2020 19:00
debata (41)

Najprv to bolo obvinenie Fica a jeho manželky, že majú uložené milióny v Belize. Vôbec ho nezaujímalo, či je to pravda, či si netreba niekým podsunutú informáciu overiť. Len tak ju pustil do vetra, aby sa zviditeľnil, získal politické body a znemožnil protivníka.

Pred voľbami si vyšiel na výlet do francúzskeho letoviska Cannes, kde na vilu bývalého smeráckeho ministra financií a dopravy Jána Počiatka vylepoval nápisy Majetok Slovenskej republiky. Po tom, čo sa stal predsedom vlády, ho táto vila prestala zaujímať. Nečudo, veď ide o kolegu milionára.

Matovičovi sa darilo aj potom, dokonca i za prvej vlády Roberta Fica. Veď tento „obyčajný človek“ napožičiaval podľa svojich slov kamarátom milióny korún. Dokonca sto miliónov mu nevrátili! Pre skutočného obyčajného človeka nepredstaviteľné su­my.

Uvedomuje si vlastne Matovič, keď niekoho obviňuje, čo v minulosti navyvádzal on? Týka sa to aj plagiátorstva rigoróznej práce. Veď napriek tomu, čo narozprával na adresu Andreja Danka, musel dobre vedieť, ako vznikala jeho vlastná diplomovka. Vraj sa vtedy naplno venoval podnikaniu. Darilo sa mu. Len si „matovičovsky“ pripomeňme, že to bolo v dobe vrcholiaceho mečiarizmu, keď panovali veľmi zvláštne ekonomické pomery.

Matovičovi sa darilo aj potom, dokonca i za prvej vlády Roberta Fica. Veď tento „obyčajný človek“ napožičiaval podľa svojich slov kamarátom milióny korún. Dokonca sto miliónov mu nevrátili! Pre skutočného obyčajného človeka nepredstaviteľné sumy. A predstavte si, že Matovič to nijako nepocítil a stále prosperoval. Nie je to zvláštne? V jeho známom účtovníctve a jazdách 600 km denne na požičanej fabii, a to ešte s mamou, sa už ani neoplatí vŕtať bez ohľadu na to či je alebo nie je premlčaný.

Dlhy, ktoré sa mu nevrátili a ďalšie starosti v podnikaní, vyriešil tak, že majetok získaný „vlastnou hlavou“ previedol na manželku a bezpodielové vlastníctvo manželov rozdelili. Nuž, to sa robí v obyčajnej rodine? Takto špekulatívne sa správa nový politik, budúci premiér? Ešte menej dôveryhodné sú vyjadrenia, že ho nezaujíma, čo si manželka robí so svojimi peniazmi. Nuž, tie peniaze zarobil on. Žeby ho vôbec nezaujímalo, kde investuje milióny? Ako môže potom riadiť verejné financie?

Ešte vážnejšie sa zdajú podozrenia, ktoré sa Matovič zatiaľ ani nesnažil vyvrátiť, že jeho manželka – samozrejme, bez vedomosti manžela – mala byť zvýhodnená pred ostatnými veriteľmi v investičnej spoločnosti Arca Capital, kam investovala desať miliónov eur. Pekný obyčajný človek.

Niet divu, že jeho hlavným kritikom je teraz bývalý premiér Fico. Ten, podobne, ako v minulosti proti nemu Matovič, sa ničoho neštíti, len aby ho znemožnil. Spochybňovanie prísnejších opatrení vlády v druhej vlne s porovnávaním COVID-19 s chrípkou, je rovnako nebezpečné ako excesy premiéra. Zdá sa, že títo dvaja sa k sebe hodia a tvoria priam nerozlučnú dvojicu. Ibaže na úkor občanov Slovenska.

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Igor Matovič #Pavlína Matovičová #diplomová práca Igora Matoviča #majetok politikov