Matovičovo nelichotivé polročné vysvedčenie

Preferencie OĽaNO kontinuálne klesajú. Potvrdil to aj aktuálny prieskum agentúry Median SK, podľa ktorého by Matovičovo hnutie volilo iba 17 percent ľudí. To je doteraz najmenej zo všetkých meraní, uskutočnených v poslednom období.

20.09.2020 20:00
debata (55)

Keď si bude Igor Matovič spytovať svedomie, kde urobil chybu, odpoveď môže o. i. hľadať v tom, akým spôsobom komunikuje s verejnosťou. Napríklad to, že sa najprv tri dni bohorovne tváril, ako keby o peniazoch svojej manželky nemal ani potuchy, bolo jeho hrubým zlyhaním. Takto nemôže vystupovať človek, ktorý pred voľbami hovoril neustále o transparentnosti a chcel detailné majetkové priznanie politikov, a keď potom príde na lámanie chleba, tvrdiť, že sa médiá nemajú starať do jeho majetkových pomerov. To v očiach voličov znižuje jeho dôveryhodnosť.

Matovič si pravdepodobne uvedomil, že to nezvládol. Lenže ani jeho pokus o nápravu nevyznel najlepšie. Keď po troch dňoch hovoril, že to bola skúška dôvery a premiér chcel takto „oddeliť zrno od pliev“ a zistiť, kto mu verí, vyznelo to ešte horšie, ako keby mlčal. Samozrejme, „Igorovi verní“ mu všetko prepáčia, s odôvodnením „lebo Fico“, no zjavne to už nezaberá na zvyšok ľudí.

Tí Matovičovmu kabinetu vystavili nelichotivé polročné vysvedčenie. Podľa spomínaného prieskumu je s jeho vládou nespokojných až 54 percent ľudí. No čo je ešte horšie, až 68 % tvrdí, že vláda nesplnila ich očakávania. Znamená to, že Matoviča nekritizujú iba voliči opozície, ale odvracajú sa od neho aj tí, ktorí sú rozčarovaní z toho, ako riadi krajinu. Tí sa síce nepresunuli priamo k opozícii, ale „iba“ k SaS a časť ku Kollárovi. No ak to takto pôjde ďalej a Matovič bude v politických avantúrach pokračovať, táto vláda bude skutočne iba epizódou.

Potom nám však hrozí, že sa vyberieme talianskou cestou, kde sa skorumpované a neschopné vlády striedali ako na bežiacom páse.

© Autorské práva vyhradené

55 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #preferencie #Igor Matovič