Mravnosť nadovšetko!

Boris Kollár nám v pondelok na tlačovej besede oznámil, že sa ho všetci pokúšajú neustále zdiskreditovať a Sme rodina čelí neustálym atakom. Jedným dychom dodal, že on sa nezmení, lebo on už je raz taký...

21.09.2020 20:00
debata (12)

Nuž, tomu sa povie sebareflexia ako hrom! Od človeka, ktorý má takú pošramotenú minulosť ako on, by sme čakali, že keď už získal taký významný post, tak si povie: „Čo bolo, bolo, terazky som predseda parlamentu a podľa toho sa začnem aj správať.“

Nie však Boris Kollár. Ten je hrdý na svoje ľúbostné avantúry, na to, že „laškuje so ženami“ a naposledy s transrodovou modelkou. Potom sa však nemôže čudovať, že ľudia k nemu pristupujú kriticky, pretože nik nediskredituje Borisa Kollára viac ako Boris Kollár.

Jeho tajné piatkové stretnutie so spolumajiteľom Penty Jaroslavom Haščákom tiež nepridáva na jeho dôveryhodnosti. A nad jeho vysvetlením, že si s ním chcel iba sadnúť „a pozerať sa mu z očí do očí, keď mu dám tieto otázky, či je to príkaz pána Haščáka, alebo mu to niekto v jeho médiách diriguje, alebo to ide odinakiaľ“, sa možno len pousmiať. Namieste je skôr otázka, či na neho náhodou v šuplíku nemajú aj niečo pikantnejšie a takýmto spôsobom sa to snažil ututlať. Pretože nie je veľmi štandardné, aby sa šéf parlamentu stretával tajne s majiteľom veľkého vydavateľstva.

Faktom je, že Sme rodina je prazvláštny útvar, ktorý sa len ťažko dá definovať. Konzervatívna rétorika a program, za ktorý by sa nehanbili ani komunisti, sa dosť bijú s mačovským imidžom ich lídra. Dnešná doba však zjavne praje takýmto hybridom. V politike, kde forma je často najdôležitejšia ako obsah, ide o to, ako zaujať. Jedným imponuje, keď sa líder správa ako plejboj, iným, keď sa pasuje za ochrancu rodiny tradičných hodnôt. Že sa to navzájom bije? Ľudia u nás majú radi guláš, hlavná je mravnosť, tá je nadovšetko!

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár #Sme rodina