V štátnych hmotných rezervách niečo smrdí

Hovorí sa, že bez vetra sa ani lístok nepohne. To, že Zuzana Šubová chcela zo Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) sama odstúpiť a napokon bola „odídená“, môže naznačovať, že v tejto inštitúcii sa dialo niečo nekalé.

24.09.2020 20:00
debata (8)

Nebolo by to po prvý raz. SŠHR bola v minulosti toľkokrát zdrojom korupcie, že by vôbec neprekvapilo, ak by niekto v tejto „tradícii“ pokračoval. Politici, bez ohľadu na farbu trička, si z tejto inštitúcie urobili dojnú kravu. Presun zásob ropy, platinové sitká či bačovanie Kajetána Kičuru, ktorý si rezervy robil aj doma (v jeho bezpečnostnej schránke našli zlaté tehly za pol milióna eur). Vo výpočte káuz by sa dalo pokračovať… Pošramotený imidž SŠHR by nedokázala vylepšiť ani tá najlepšia PR agentúra na svete.

V aktuálnom prípade stojí tvrdenie proti tvrdeniu. Bývalá podpredsedníčka Zuzana Šubová tvrdí, že nominant SaS Ján Rudolf riadi úrad nekompetentne a netransparentne. Dôvodom, pre ktorý sama chcela z funkcie odstúpiť, vraj mala byť o.i. zákazka za 605-tisíc eur na kúpu testov na diagnostiku ochorenia COVID-19, ktorej víťaz bol vraj vopred dohodnutý.

Na druhej strane, Richard Sulík interpretuje tento konflikt oveľa zmierlivejšie. Šubová si s Rudolfom pri riadení úradu údajne „iba“ nerozumela, a tak narazila kosa na kameň.

Komu veriť viac? Zuzane Šubovej, ktorá pred dvoma rokmi upozornila na rozkrádanie eurofondov v rezorte pôdohospodárstva, alebo Jánovi Rudolfovi, ktorého ministerka Iveta Radičová odvolala z Európskeho sociálneho fondu, lebo existovalo podozrenie, že predtým protekčne priklepol eurofondy Norbertovi Kaníkovi, bratovi exministra Ľudovíta Kaníka?

Nuž, zatiaľ je to všetko v rovine dôvery a nedôvery. Lenže pocit, že v štátnych hmotných rezervách niečo smrdí, zostáva.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #štátne hmotné rezervy #Ján Rudolf #Zuzana Šubová