Nešťastné Slovenky

Kde bolo, tam bola, bola raz jedna nešťastná krajina, krčiaca sa sťa trýzňou prigniavená kapusta. „Príroda zadržiava vietor tam vo Fatre, a keď ho uvoľní, zasiahne najprv Slovákov svojím studeným dychom; jar im prináša v lete a leto nikdy, ale pošle im namiesto neho na krk zimu, keď ju ešte nikto nechce“, písal o nás Kálmán Mikszáth.

30.09.2020 20:00
debata (6)

A to ešte keby vedel, aký studený dych zasiahne Slovenky, keď zo suda zadujú nemilosrdné vetry zatuchnutých potrieb richtovať sa im do sexuálneho života, keď im na krk sadá zima!

Prežívame veľmi trápne časy. Také trápne, že sme sa vari ešte nikdy nemuseli tak strašne hanbiť, k akej politickej reprezentácii sme dospeli. V kríze, kde rady ľudí na hranici a pod hranicou chudoby narastajú a paralelne s tým sa bude rúcať školstvo, zdravotníctvo, stúpať rozvrat rodín, a áno, aj násilie a počet samovrážd, sa náš parlament zaoberá, ach, interrupciami!

Navrhovaná novela poslancov a poslankýň okolo Anny Záborskej (OľaNO) týkajúca sa, ehm, „pomoci tehotným ženám“ vyvolala cirkus, ktorý by v budúcnosti pokojne mohol nahradiť vytrácajúce sa ZOO manéže. Vrchný „Torquemada“ Štefan Kuffa nadával tým, čo sa postavili proti novele „vy vôbec nie ste chlap, ste baba“ (aké príznačné, nie?), padali výsmešné urážky o tom, že dnešní aktivisti zachraňujú psíky a mačičky, zatiaľ čo akýchsi efemérnych milión tristo tisíc „vyvraždených“ detí náramne chýba našej ekonomike; dnešné ženstvo si vyslúžilo prívlastok potratových fanatičiek – ale pozor, tým zblúdilým fanatičkám chce napriek všetkému zákon pani Záborskej „kresťansky pomáhať“!

Prosím vás, je dôstojné tieto nedôstojné prehliadky kondenzovanej parlamentnej biedy vôbec nejako komentovať, najmä v krajine, o ktorej vieme, že má najvyššie počty interrupcií práve v regiónoch, kde ich ľudia navonok najviac odsudzujú, no sociálno-ekonomické dôvody nepustia?

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Kuffa #Anna Záborská #inkvizícia #znižovanie počtu interrupcií #interrupčný zákon