Poslanci: rovní a rovnejší

Reštaurácie, pohostinstvá a gastroprevádzky musia už druhýkrát v tomto roku zatvoriť, respektíve obmedziť svoje služby. Netušia, ako dlho budú obmedzenia trvať. Netušia, čo s nimi bude. Netušia, či prežijú, či neskrachujú, napriek tomu, že sa im dlhé roky darilo a zákazníci sú s ich službami spokojní. Nie všetky tieto zariadenia však žijú v tejto neistote, niektoré majú výnimku...

14.10.2020 20:00
debata (10)

Konkrétne parlamentný bufet, ktorý poskytuje stravu zamestnancom Národnej rady, ale aj poslancom a hosťom, napríklad asistentom, poradcom či novinárom. Azda v parlamentnom bufete nehrozí, že by sa tu niekto mohol nakaziť koronavírusom? Alebo sú vari všetci naši páni poslanci už imúnni proti tejto „hnusobe“?

Ako zdôvodnil predseda parlamentu, do bufetu sa nedostane hocikto z ulice. Veru tak. Navyše, na nezatvorení sa zhodli všetky parlamentné strany. Veď poslanci vykonávajú dôležitú a ťažkú prácu a nemôžu predsa zostať bez jedla. Nuž, dá sa pochopiť, veď rokujú od rána do večera každý deň.

Boris Kollár argumentoval, že podobne aj veľké podniky, napríklad automobilky, majú jedálne, ktoré zostávajú otvorené. To je pravda, lenže v našej ekonomike tvrdo „makajú“ aj iní ľudia, napríklad praktickí lekári, zdravotné sestry, živnostníci alebo zamestnanci malých firiem. A tí sa stravujú v rôznych verejných reštauráciách, ktoré teraz musia zatvoriť, respektíve vydávať jedlá zabalené cez výdajné okienka či formou donášky.

Kde majú načerpať silu, keď sa nemôžu poriadne naobedovať? Či poslanci sú niečo viac? Populisti, medzi ktorých patria aj Boris Kollár a Igor Matovič, radi pripomínajú, že sú obyčajní ľudia, že robia všetko pre obyčajných ľudí. Zdá sa, že existujú rovní a rovnejší obyčajní ľudia, napríklad pri jedle.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Národná rada SR #reštaurácie a pohostinstvá #koronakríza #druhá vlna koronavírusu