Zakážte premiérovi statusy

S rukou na srdci sa v nedeľu ospravedlňoval Igor Matovič občanom, ktorí išli na testovanie so zlým pocitom a nedobrovoľne. A zároveň im ďakoval, že prišli. Žijeme vo vyhrotených časoch, keď je veľmi dôležité najskôr premýšľať a až potom si pustiť jazyk na špacír. Premiér povedal prepáčte ľuďom, ktorým sa predtým vyhrážal, že prídu o niektoré sociálne dávky, daňové benefity, lekársku starostlivosť.

02.11.2020 20:00
debata (18)

Zamestnávatelia ešte viac pritlačili, pretože si nemohli dovoliť zatvoriť firmy len preto, že neotestovaný človek musí byť v desaťdňovej izolácii. V sobotu už od pol šiestej ľudia stáli v radoch, len aby stihli testovanie.

Sobota bola hnusná, ešte aj počasie si nedalo povedať. Otestovať sa prišli aj ľudia naštvaní, ktorým sa nedostalo rozumného a jasného vysvetlenia, či to má vôbec zmysel. Najmä, keď videli v televízii, ako minister obrany poúča študovaného a uznávaného vedca. A báli sa, že možno ani len nos nebudú môcť vystrčiť z domu, lebo nebolo a vlastne dodnes nie je celkom jasné, ako tie pravidlá pre otestovaných a neotestovaných platia. Navyše, nie všade ich aj chápu rovnako…

Nedeľa už bola lepšia, vypätie povolilo. Aj ten najväčší nahnevanec si povedal, tak dobre, síce sa môžem cítiť takmer až ponížene, lebo pre štát som len číslo, ale hádam to bude mať zmysel.

Pokrútil hlavou, ako sa premiér premával z jedného odberného miesta na druhé a robil si selfíčka so zdravotníkmi, s administratívnym personálom v ochranných oblekoch, o ktorých jeho minister obrany povedal, že práve tie obleky nepotrebujú.

A tesne pred spaním, na dobrú noc, vypustil status, ktorým národ opäť zobudil: Tri milióny začipovaných.

Troma slovami vymazal ospravedlnenie, aj poďakovanie všetkým ľuďom, a poslal ich do hája.

Namontujte už niekto, prosím, premiérovi detskú poistku na Facebook. Aby tam nevypisoval somariny, nelial vodu na mlyn konšpirátorom a vôbec, aby nerozoštvával ľudí a nepolarizoval spoločnosť. Alebo, viete čo? Zakážte mu ho úplne!

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #sociálne siete #Igor Matovič #regionálne rozdiely #Covid-19 #celoplošné testovanie