Slučka sa zaťahuje

Robert Kaliňák sa nás vo štvrtok večer snažil presvedčiť, že zatýkanie vysokopostavených predstaviteľov polície je spolitizovaná kauza a my sme „svedkami intenzívnej kampane“. V Téme dňa na TA3 ďalej povedal, že vraj si nevie predstaviť, že to, čo číta v novinách o Tiborovi Gašparovi, by mohla byť pravda...

08.11.2020 20:00
debata (56)

Odpoveď prišla až nečakane rýchlo. Bývalý policajt Národnej kriminálnej agentúry Ivan Bobocký v sobotu na súde priznal svoju vinu. V ten istý deň sa bývalý šéf NAKA Peter Hraško údajne pomiatol a jeho advokát vyhlásil, že nie je schopný vypovedať pred sudcom, pretože má psychické problémy (zaujímavé, že obvineniu predtým porozumel…). No a „najlepší policajný prezident“ Tibor Gašpar skončil v nedeľu vo väzbe, kde Špecializovaný trestný súd poslal aj bývalého riaditeľa NAKA Róberta Krajmera.

Znamená to jedno. Operácia Očistec nie je žiadna politická objednávka, ale legitímna snaha o očistu polície, ktorú si „sprivatizovali bödörovci“. Vyčistiť Augiášov chliev je neľahká úloha, pretože dokázať vinu môže byť náročné.

Vieme, ako dopadol Lexa aj Kočner (aj keď v jeho prípade nepovedal súd ešte posledné slovo). Samozrejme, pokiaľ veci nebudú poriadne pripravené, môže sa Očistec skončiť fiaskom, podobne ako spomínané kauzy.

No vzhľadom na to, že niektorí v snahe zachrániť si kožu už začínajú spievať a slučka sa zaťahuje, existuje nádej, že to nedopadne tak ako vždy, keď kvôli rôznym procesným chybám nakoniec zaznie známy verdikt: Skutok sa nestal.

© Autorské práva vyhradené

56 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Kaliňák #Tibor Gašpar #Peter Hraško #NAKA #Róbert Krajmer #Akcia Očistec