Tajomné statusy pána premiéra

Ešte sa ani len nestihla rozšíriť správa, že jeden zo šéfov Penty Jaroslav Haščák má problémy s políciou, už premiér reagoval jednoduchým statusom na sociálnej sieti.

01.12.2020 22:45
debata (36)

Hoci zvykne rád a veľa písať, tentoraz sa obmedzil na jednoduché: „Mafia je len tak silná, ako slabý je štát. Bodka“.

Po deviatej večer opäť krátke posolstvo: „Súmrak nad Súmračnou“.

Čo by mal byť zrejme odkaz na kauzu Gorila, odpočúvanie bytu v centre Bratislavy, v ktorom sa s Haščákom stretol aj predseda strany Smer Robert Fico. Lenže tomu premiér už dosť dlho odkazuje, že by mal šúchať nohami a čakať, kedy mu na dvere zaklope policajt z Národnej kriminálnej agentúry.

Už dlho sa klebetí, že existuje akési flajstro s menami, kto všetko musí skončiť s putami na rukách ešte pred Vianocami. Už tam skončil bývalý policajný prezident, ďalšie policajné špičky, a na rade by mali byť aj ďalší. Medzi nimi aj Fico a Matovičov predchodca Peter Pellegrini, ktorý sa však už osamostatnil a má vlastnú stranu Hlas.

Práve o jeho jednom zo zakladateľovi Hlasu sa už niekoľkokrát rozniesla zaručená správa, že už mu NAKA na dvere zaklopala. Zatiaľ však nič. Dokonca ani vtedy, keď tú správu pustil policajt.

Čistenie spoločnosti je dobrá vec. Lebo táto spoločnosť si zaslúži prejsť očistou. No ťažko sa bude robiť očista, keď hneď vedľa najväčšieho čističa sedí človek, ktorý sa toť len nedávno stretol s Haščákom. Lebo vraj mu Haščákové médiá robili zle. Pritom zle si tento človek urobil sám, len sa raz ráno zobudil a povedal si: Som čistý. A hoci si to opakuje každé ráno, ešte tomu ani sám neverí.

Očistu si táto spoločnosť zaslúži. Ale meter by mal byť jeden. Lebo ak sa ten meter krúti ako had, nie je to meter. Len had.

36 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Jaroslav Haščák #NAKA