Špekulácie okolo Lučanského

Nik presne nevie, čo sa stalo Milanovi Lučanskému vo väzbe. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková ešte v piatok vylúčila cudzie zavinenie či napadnutie. Zopakovala to v nedeľu na tlačovej konferencii a vylúčila aj možnosť, že by sa policajný exprezident pokúsil o samovraždu. To však niektorým opozičným politikom zjavne nebráni, aby šírili neoverené informácie.

13.12.2020 20:00
debata (75)

V situácii, keď sú ľudia frustrovaní, pretože Matovič nezvláda riešenie koronakrízy, je ich oveľa ľahšie presvedčiť, že vláda zlyháva aj v iných oblastiach. Najmä predstavitelia Smeru sa snažia navodiť atmosféru, že vláda organizuje „lynčovanie opozície“, dochádza k demontáži právneho štátu a že sa vraciame späť do totalitných 50. rokov.

V takejto atmosfére stačí málo, aby ľudia boli ochotní uveriť, že ide o politickú pomstu. Keď zopár konšpiračných webov vypustí dezinformácie o zraneniach Lučanského a tie sa následne za výdatného prispenia politikov začnú šíriť po internete ďalej, kauza si začne žiť vlastným životom.

Tvrdiť však, že Milan Lučanský je typický politický väzeň, ako to urobil Robert Fico, je skutočne nemiestne. Lučanský nie je Slánsky, nejde o žiadny vykonštruovaný monsterproces. Jeho majetkové pomery boli podozrivé už predtým, ako stal prezidentom Policajného zboru SR. Pravou príčinou Ficovej nervozity je to, že Lučanský by v snahe zachrániť si kožu mohol so sebou stiahnuť aj ďalších.

Ideálne by preto bolo, keby sme sa čo najskôr dozvedeli, čo sa vlastne Lučanskému stalo, aby sa nešírili rôzne špekulácie, ktoré podkopávajú dôveru ľudí v štát. Okolnosti tohto prípadu sa chystá dať preveriť ministerka, aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. Lučanského právnik sa medzičasom vyjadril, že „k zraneniu nedošlo úmyselným a ani cudzím zavinením a jeho zdravotný stav je uspokojivý“. Zdá sa, že niekto sa v tejto kauze snažil urobiť z komára somára a vytĺcť z nej politický kapitál…

© Autorské práva vyhradené

75 debata chyba
Viac na túto tému: #konšpirácie #Milan Lučanský #Mária Kolíková